Hacker hackt een website van Telenet en verkoopt gegevens online

De door Telenet beheerde gamesite 9lives.be, de grootste website binnen zijn categorie, is gisteren het slachtoffer geworden van een hacker. Een anonieme snoodaard onder de naam AK47 beweert dat hij (of zij) in het bezit is van de volledige database van (het forum van) 9lives.be. Het gaat dan hoofdzakelijk over e-mailadressen en paswoorden. Maar er […]

De door Telenet beheerde gamesite 9lives.be, de grootste website binnen zijn categorie, is gisteren het slachtoffer geworden van een hacker.

Een anonieme snoodaard onder de naam AK47 beweert dat hij (of zij) in het bezit is van de volledige database van (het forum van) 9lives.be. Het gaat dan hoofdzakelijk over e-mailadressen en paswoorden.

Maar er zitten ook naar eigen zeggen alle privéberichten bij die tussen de gebruikers verstuurd werden. En aangezien 9lives ook over een groot tweedehands-afdeling beschikt, kan het zijn dat er bijzonder veel gevoelige informatie zomaar te grabbel staat op het internet. Vaak worden er via privéberichten bijvoorbeeld GSM-nummers en adressen uitgewisseld, ten einde een verkoop te regelen.

Met honderdduizenden leden gaat het hier over een bijzonder ernstig geval. “We gaan er alles aan doen om het probleem zo goed mogelijk op te lossen en we gaan proberen de gegevens van de gebruikers zo goed mogelijk te beschermen”, laat woordvoerder Stefan Coenjaerts weten aan deredactie.be.

Alle gegevens kunnen nu voor amper 500 dollar (nét geen 400 euro) gekocht worden. Een simpel privéberichtje naar de hacker zou volstaan. Ongetwijfeld geen fijne dag ten huize Telenet… Al twijfelen we er niet aan dat ze volop met de zaak bezig zijn. Er zullen ook lessen geleerd worden over de beveiliging van 9lives. De website kreeg nog maar zeer recent een volledig nieuw jasje. Of dat jasje nu niet echt ‘waterdicht’ bleek te zijn, zal moeten bekeken worden. (RVH)

UPDATE: zonet hebben de mannen van 9lives een bericht op hun Facebook-pagina gepost, zodoende de mensen gerust te stellen dat er geen verband is tussen de gegevens op hun website en de klantengegevens van Telenet. 9lives fungeert wel onder de Telenet-vlag, maar het is uiteraard niet zo dat zowel Telenet -als 9lives gegevens onder eenzelfde database vallen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.