‘Hounsi’ deed een zielige poging om ons op te lichten en 1.900 euro te stelen via WhatsApp

Hij kon het maar proberen

De laatste maanden zijn er weer behoorlijk wat WhatsApp oplichters aan de gang. Zij sturen dan naar willekeurige nummers en doen zich voor als zoon of dochter van iemand en vragen aan hun ‘vader’ of ‘moeder’ om geld te storten omdat ze hulp nodig hebben. Er worden blijkbaar maandelijks honderden aangiftes gedaan en heel wat van deze dieven vinden dan ook slachtoffers die daadwerkelijk echt geld geven. 

Hounsi probeerde ons op te lichten

En kijk, ook wij hadden vandaag prijs. Onze zoon stuurde plots dat zijn gsm kapot is en dat hij een nieuwe nummer had. Hij praatte wel plots plat Hollands en was wonderbaarlijk genoeg ook immens vriendelijk door altijd ons ‘u’ te noemen.

Hij had natuurlijk zijn smartphone laten vallen en onze hulp nodig om wat vaste maandelijkse kosten te betalen. Je zou denken dat hij dan 300 of 400 euro vraagt, maar nee hoor zijn elektriciteit, internet en het vuilnis kosten hem maandelijks maar liefst 1.900 euro. Onze zoon zijn naam veranderde trouwens plots van Sander naar Hounsi op het einde toen hij zijn rekeningnummer had doorgegeven. Raar, we kunnen ons niet herinneren dat we hem zo hadden genoemd bij zijn geboorte.

We waren er bijna ingetrapt Hounsi, maar toch een applausje voor jouw zielige poging. Het was toch even leuk om met je kloten te rammelen. Hij had op het einde dus ook zijn rekeningnummer doorgestuurd, maar hij was wel nog zo slim om onmiddellijk zijn rekeningnummer te verwijderen voor we onze laatste printscreen konden nemen. Onze ‘zoon’ heeft dus toch een klein beetje verstand. Hopelijk zit hij nu wel thuis met flinke zweethandjes.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments