Is ‘sterrenmeisje’ stunt van MNM?

Kimberley ’56 sterren’ Vlaeminck is inmiddels een echte hype geworden op het internet. Het verhaal van het ‘sterrenmeisje’ is zo bizar dat het bijna onrealistisch is. En misschien is het dat ook wel… want wat als het nu eens een goed uitgedachte mediastunt is? We weten ondertussen al dat ze er bij MNM niet vies […]

Kimberley ’56 sterren’ Vlaeminck is inmiddels een echte hype geworden op het internet. Het verhaal van het ‘sterrenmeisje’ is zo bizar dat het bijna onrealistisch is. En misschien is het dat ook wel… want wat als het nu eens een goed uitgedachte mediastunt is? We weten ondertussen al dat ze er bij MNM niet vies van zijn en laten er nu toevallig enkele zaken zijn die wel heel hard in de richting van de zender wijzen. De VRT ontkent ondertussen in alle toonaarden.

Het verhaal van Kimberley met haar 56 sterren is ondertussen al bijna de hele wereld rondgegaan. Het 18-jarige meisje wilde graag drie sterretjes naast haar oog laten tatoeëren maar verliet enkele uren later de shop met een volledige sterrenhemel op haar gezicht. Ze beweert dat dit niet was wat ze gevraagd had maar dat ze tijdens de sessie in slaap was gevallen. De media sprongen op het verhaal als leeuwen op een prooi en de laatste drie dagen was Kimberley overal voorpaginanieuws.

Maar wat als het hele verhaal nu eens een goed uitgedokterde mediastunt is en dat er helemaal geen sprake is van een tatoeage? Een goede grimeur kan immers veel. Puur uit nieuwsgierigheid gingen we even een paar zaakjes natrekken en we kwamen tot een paar heel verrassende ontdekkingen. Vandaag werd immers de Kimberlizer gelanceerd, een internetapplicatie waarmee je op een foto van jezelf de sterrentatoeage kan aanbrengen. Toch wel sterk als je hier al twee dagen na het hele zaakje mee kan uitpakken. Maar er is natuurlijk meer… De Kimberlizer is een product van het reclamebureau FAMOUS. De website staat al sinds eind april geregistreerd en wie surft naar de homepagina wordt rechtstreeks omgeleid naar de applicatie. Toevallig of niet, maar laat FAMOUS nu ook net het reclamebureau zijn dat instond voor de lancering van radiozender MNM. En wat is ook al weer het logo van die zender… Juist, een sterretje.

De bedenkingen die we al hadden bij het bizarre verhaal werden alleen maar versterkt. De kans dat iemand in slaap valt tijdens het plaatsen van een tatoeage in het gezicht is volgens ervaren tatoeëerders vrij onbestaande. En waarom zou iemand zijn carrière op het spel zetten door zomaar zijn zin te doen op het gezicht van een 18-jarig meisje? Een tatoeage wordt trouwens meestal eerst uitgetekend met een gewone stift, dus het kan bijna niet anders dan dat Kimberley de tekening al op voorhand had gezien. Omdat we vonden dat er een klein beetje teveel toevalligheden waren, belden we even naar Peter Van de Veire. Toen we hem het verhaal voorlegden reageerde hij al lachend dat hij hier geen commentaar kon op geven. Wat hij wel kon vertellen, is dat Kimberley morgen bij hem te gast is in de studio. The plot thickens… (HH/NDM/BC)

UPDATE: Ondertussen heeft de woordvoerder van de VRT, Björn Verdoodt, formeel ontkend dat de VRT iets te maken heeft met het sterrenmeisje en dat de sterretjes op de snoet van Kimberley dus géén stunt zijn van de Openbare Omroep. Mmmm…kan iemand aan Kimberley misschien eens vragen haar kunstig versierde gezichtje met water en zeep te komen wassen op camera?

UPDATE 2: Kimberley Vlaeminck heeft deze ochtend in De Grote Peter Van De Veire Ochtendshow bevestigd dat het niet om een grap of een stunt gaat. Lees het hier.

TIP: Blijf automatisch op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief (net als 299.845 bezoekers)

Leave a Reply

Your email address will not be published.