Joey wint ‘De Beste Singer-Songwriter Van Vlaanderen’

Lierenaar Joey Brocken is de winnaar van de VIER-talentenjacht ‘De Beste Singer-Songwriter Van Vlaanderen’. In zaal El Dorado in Humbeek won hij donderdagavond de finale met de drie overgebleven kandidaten Ricardo, Lisa en Debbie. De voorbije weken kon de jury het geregeld niet over hun hart krijgen om iemand huiswaarts te sturen. Daarom kwamen Stijn […]

Lierenaar Joey Brocken is de winnaar van de VIER-talentenjacht ‘De Beste Singer-Songwriter Van Vlaanderen’. In zaal El Dorado in Humbeek won hij donderdagavond de finale met de drie overgebleven kandidaten Ricardo, Lisa en Debbie.

De voorbije weken kon de jury het geregeld niet over hun hart krijgen om iemand huiswaarts te sturen. Daarom kwamen Stijn Meuris, Kris Wauters én Gert Bettens langs om hun deskundig (eind)oordeel te vellen. Joey Brocken was één van de topfavorieten. Alle finalisten waren tijdens de finale aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk haalde Joey het van de enige andere man in de wedstrijd, Ricardo. Destijds in de eerste aflevering maakte Joey meteen indruk met zijn eigen compositie Love is lazy. Jurylid Bart Peeters was compleet weg van het gitaarrif en herkende toen al het talent van de Lierenaar.

Joey is 22 jaar, maar noemt zichzelf een laatbloeier in de muziek. “Pas op mijn veertiende leerde ik gitaar spelen Daarna ging het snel”, zegt hij. Ondertussen volgt hij de richting Muziek op de PXL School in Hasselt, speelt hij in een paar groepen, en zingt hij in het achtergrondkoor bij Hooverphonic.

Joey krijgt als beloning een nieuwe gitaar en professionele begeleiding.

Lees meer in uw vrijdagkrant

ToVe/JaTi

Foto: Ricardo (links) en Joey

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments