Kampioenenfilm is road movie met Franse flair

Moet u volgende week bij de eersten zijn om de FC De Kampioenenfilm te zien? Zeker wanneer u al een echte fan was, besluiten we na een eerste visie van ‘Kampioen zijn blijft plezant’. De plannen voor een Kampioenenfilm bestaan al jaren, maar liepen beurtelings vast op budgettaire perikelen of een vergeefse zoektocht naar het […]

Moet u volgende week bij de eersten zijn om de FC De Kampioenenfilm te zien? Zeker wanneer u al een echte fan was, besluiten we na een eerste visie van ‘Kampioen zijn blijft plezant’.

De plannen voor een Kampioenenfilm bestaan al jaren, maar liepen beurtelings vast op budgettaire perikelen of een vergeefse zoektocht naar het juiste scenario. In het verhaal dat het uiteindelijk haalde, worden Vlaanderens favoriete amateurvoetballers door Boma naar Frankrijk uitgenodigd. Ze zullen er spelen tegen een lokale ploeg van een copain van Boma, Albert Tartuffe.

Maar Tartuffe (Mike Verdrengh) heeft een dubbele agenda: hij probeert aan Boma een wijndomein te verkopen waar een steenrijke sjeik van af wilt. De jongste Kampioenenvoetballer Ronaldinho wordt, nadat hij door de sjeik verkeerdelijk wordt aangezien voor de Braziliaanse superster met die naam, als pasmunt gebruikt in de deal.

Tin-Tin

‘Kampioen zijn blijft plezant’ is voor de helft een road movie, waarin onze helden zich naar Frankrijk laten vervoeren door een gammele bus van ‘Costerman Travels’. Het fictieve Provence-dorpje Tin-Tin is de locatie van de tweede helft van de film. Terwijl de centrale spelers kennis maken met La Douce France escaleren ruzies tussen echtparen, maar zorgen de bekende karaktereigenschappen en nieuwe verkleedpartijen voor een lach.

De eerste Kampioenenfilm is er eentje voor de echte fans, een gezinskomedie die vanaf 18 december in alle Vlaamse bioscopen te zien is. Avant-premières zijn vanaf volgende week al her en der in Vlaanderen te zien.

Bekijk hier de trailer:

SV

Foto KH

Leave a Reply

Your email address will not be published.