Kijktip: deze Chinees/Amerikaanse Netflix-film is de spirituele voorganger van ‘Squid Game’

Een kijktip voor Squid Game-fans

In Squid Game, ondertussen de populairste tv-serie ooit, nemen 456 spelers het tegen elkaar op in dodelijke versies van verschillende kinderspellen om een gigantisch geldbedrag te winnen. Wachten op het onvermijdelijke tweede seizoen kan misschien wel anderhalf jaar tot twee jaar duren.

‘Animal World ‘ is de spirituele voorganger van Squid Game

Ben je nu op zoek naar iets soortgelijk zoals Squid Game om de tijd te doden dan hebben we wel een interessante suggestie voor jou. Op Netflix staat namelijk een film uit 2018 genaamd ‘Animal World’. Een Chinese film (met ook Amerikaanse acteurs zoals Michael Douglas) die op zijn beurt een verfilming is van de Japanse manga en anime Kaiji: The Ultimate Gambler.

Squid Game-regisseur Hwang Dong-hyuk gaf toe in een interview dat hij voor het verhaal van Squid Game ideeën heeft opgedaan via Japanse manga en het is overduidelijk dat hij heel uitgebreid Kaiji: The Ultimate Gambler heeft gelezen. De gelijkenissen zijn namelijk niet te ontkennen. In dat opzicht kan je dus zeggen dat deze ‘Animal World’ een soort van spirituele voorganger is op Squid Game.

Veel herkenbare elementen uit Squid Game

Wij zagen de film gisteren en ‘Animal World’ volgt het verhaal van een man die in schulden zit en op een boot wordt gezet met andere mensen die ook zware schulden hebben. Alle deelnemers moeten vervolgens een spelletje spelen met en tegen elkaar (dat op schaar/steen/papier lijkt) om zo geld te winnen. Als je verliest, staat je een verschrikkelijk lot te wachten. Klinkt bekend ongetwijfeld? Zelfs de bekende woorden “player ‘zijn nummer’ eliminated” komen vaak voorbij.

We zullen niet beweren dat deze Animal World dezelfde kwaliteit heeft dan Squid Game, maar het is wel een fijne 2 uur durende film voor een weekavondje. Op bepaalde momenten komen er wel wat bizarre (en overbodige) hallucinatie-scènes voorbij, maar die namen we erbij. Hoe de hoofdpersoon de spelletjes en andere spelers tactisch aanpakt, is best amusant om naar te kijken. In de film zal je ook vaak de gelijkenissen met Squid Game zien wat het geheel eigenlijk enkel maar boeiender maakt.

‘Animal World’ kan je nu kijken op Netflix met Engelse ondertitels. Opgepast: je taalinstellingen van je Netflix-profiel moeten in het engels staan en niet in het Nederlands, want anders vind je de film niet. Dit aanpassen duurt gelukkig maar 5 seconden.