Koningin Paola kan haar plas niet meer ophouden

Nu dat Paola in de praktijk koningin af is, neemt ze het precies allemaal niet meer zo nauw – letterlijk dan. Het is zo menselijk als iets, maar koningin nummer 2 sukkelt met een lekkageprobleem – en niet aan het koninklijk sanitair.  Arme Paola toch, altijd zo’n fiere vrouw geweest maar nu begint haar leeftijd […]

Nu dat Paola in de praktijk koningin af is, neemt ze het precies allemaal niet meer zo nauw – letterlijk dan. Het is zo menselijk als iets, maar koningin nummer 2 sukkelt met een lekkageprobleem – en niet aan het koninklijk sanitair. 

Arme Paola toch, altijd zo’n fiere vrouw geweest maar nu begint haar leeftijd haar toch stilaan parten te spelen. Zo sukkelt de vorstin de laatste tijd met een goedaardig urineprobleem, enfin tot zover een urineprobleem goedaardig kan zijn natuurlijk, en moest daarvoor onder het mes. Het koninklijke paar keerde deze week speciaal terug van hun vakantie in Zuid-Frankrijk, zodat deze operatie tijdig kon worden uitgevoerd.

In februari 2011 was de dochter, prinses Astrid, al aan de beurt om een ingreep te ondergaan omwille van een urologische aandoening. Het zou puur toeval zijn dat nu ook La madre dezelfde aandoening heeft want van erfelijkheid is er geen sprake. In De Nieuwe Gazet geeft uroloog Johan Braeckman (UZ Brussel) een woordje meer uitleg: “In het geval van koningin Paola denk ik in eerste instantie aan urineverlies. Dat komt heel frequent voor bij dames van die leeftijd. De oorzaak is meestal een verslapping van de sluitspier of een verzwakking van het bekken.”

Of dat den Albèir hier iets mee te maken heeft – of een ander avontuurtje in de slaapkamer – dat weten we niet, maar op zich klinkt het allemaal erger dan het is. Paola zou amper vijf dagen na de chirurgische ingreep al terug lustig kunnen rondhuppelen en haar reizen met haar “Tino” verder kunnen zetten. Eind goed, al goed. En ze leefden nog lang en gelukkig met een rijkelijke dotatie. (DR)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments