Youtube-eikel Logan Paul laat zich voor 3 miljoen euro oplichten met fake Pokémonkaarten (video)

Een dure grap

Logan Paul is een behoorlijk bekende YouTuber. Hij heeft heel wat fans, maar er zijn ook gigantisch veel mensen die hem een eikel en idioot vinden door zijn divagedrag en het feit dat hij vaak ook opschept. Zo liet Logan bijvoorbeeld vorige maand trots weten dat hij een volledige doos met first-edition Pokémon kaarten had gekocht voor maar liefst 3,1 miljoen euro. Het ging volgens hem om de enige gesloten doos met first-edition kaarten ter wereld.

Pokémon-kenners trokken het nieuws echter onmiddellijk in twijfel. Volgens hen was het heel onwaarschijnlijk dat zo veel waardevolle kaarten in één keer verkocht werden. Fansite Pokébeach en collega-Youtuber Rattle onderzochten de bron van de kaarten en concludeerden dat de kaarten waarschijnlijk niet authentiek zouden waren. De verkoper was namelijk een louche eBay-account uit Canada zonder enige reviews of feedback.

G.I. Joe-kaarten

Maar Logan Paul zou Logan Paul niet zijn als hij geen gebruik zou maken van de situatie om nieuwe content te maken. Hij trok naar Chicago om samen met experts de doos te onderzoeken of zijn aankoop legitiem was. Toen ze samen de doos openden, bleken ze inderdaad opgelicht. Er zaten zelfs helemaal geen Pokémon-kaarten in de doos, maar waardeloze G.I. Joe- kaarten.

Logan Paul lijkt het hier niet bij te laten. De ster zou nu op zoek gaan naar de verkoper om hem te confronteren met de vervalsing en om het geld terug terug eisen. To be continued… En hoewel hij eventjes 3,5 miljoen dollar in de vuilbak heeft gesmeten, krijgt hij nu wel weer gigantisch veel aandacht dat hem natuurlijk ook best veel centjes oplevert.

Echte Pokémonkaarten koop je hier overigens voor de fans. Bekijk hieronder het pijnlijke moment van de unboxing en het moment dat Logan beseft dat hij miljoenen dollars aan brol heeft gekocht: