Meest getatoeëerde man van Ierland zwaar onder vuur na laatste ‘controversiële’ tattoo

Velen vinden het niet kunnen

Een Ierse vader heeft de beruchte gangsters Ronnie en Reggie Kray op zijn rug laten tatoeëren, naast een portret van zijn dochter. Chris Dalzell – ook bekend als de meest getatoeëerde man van Ierland – heeft zichzelf met inkt laten bedekken om de gezondheidsproblemen van zijn dochtertje het hoofd te bieden. Jessica, nu zes, ligt sinds haar geboorte in en uit het ziekenhuis en lijdt aan het syndroom van Ehlers-Danlos, een zeldzame aandoening van het bindweefsel.

Veel kritiek

Chris krijgt nu flink wat kritiek op zijn laatste tattoo. De beruchte Kray-tweeling terroriseerde Oost-Londen in de jaren vijftig en zestig door bruut geweld te gebruiken. Uiteindelijk werden de broers door de politie opgepakt en gevangen gezet voor de moord op hun mede gangsters George Cornell en Jack McVitie.

Chris legde aan The Daily Star uit waarom hij de veelbesproken tattoo liet zetten: “De gebroeders Kray staan aan weerszijden van mijn dochter, alsof ze haar beschermen. Ik wilde de Krays omdat het bekende figuren zijn. Ik weet dat ze een slechte reputatie hebben, maar ze waren erg loyaal. Het ging meer om een teken van bescherming op mijn rug.”

Manier om ermee om te gaan

Chris – die er altijd van droomde om vader te worden – had geen tatoeages voordat zijn eerste kind Jessica werd geboren. Maar hij transformeerde zichzelf binnen de twee jaar, terwijl zij elke maand drie van de vier weken in het ziekenhuis lag. Hij zei: “Tatoeages waren voor mij een manier om ermee om te gaan. Een vriend die tatoeëerder is kwam drie keer per week naar mijn huis en tatoeëerde me gedurende acht uur.”

Kledinglijn

Chris heeft altijd gezworen dat hij de tatoeages zou verwijderen als zijn kinderen er ooit last van zouden krijgen als ze opgroeiden, maar hij houdt vol dat dit nog nooit het geval is geweest. Jessica is nu dol op de inkt van haar vader en hij staat bij haar schoolvriendjes bekend als de ‘coole vader met de tatoeages’. Chris heeft nu zijn eigen kledinglijn – N.I Tatt Man – waarvan alle opbrengsten naar Jessica’s lopende behandeling gaan. Hieronder wat foto’s van Chris en zijn tattoos.

(Bron: The Daily Star – Afbeeldingen: Facebook Chris Dalzell)