Netflix kotsbeu? Deze 10 geweldige tv-series zijn een goede reden om concurrent Amazon Prime te proberen

Wanneer je eens iets anders als Netflix wil kijken

Heb je alles wat boeiend is op Netflix al gekeken? Het zou ons sterk lijken, maar het kan zijn dat je al zoveel gebinged dat je niet meer een nieuwe serie vindt die je kan grijpen. Misschien moet je dan eens concurrent Amazon Prime uitproberen.

Eén maand gratis en veel goedkoper dan Netflix

Net zoals Netflix kan je Amazon Prime Video ook een maand gratis uitproberen. Een abonnement op de service is ook een stuk goedkoper dan Netflix. Zo betaal je de eerste maand niets en de volgende 6 maanden betaal je slechts 2,99 euro per maand.

Hierna wordt de prijs opgetrokken naar 5,99 euro per maand. Iets meer, maar dus nog altijd een stuk goedkoper als hun grote concurrent. Bij Netflix betaal je immers 11,99 euro per maand en voor een Premium-abonnement moet er 15,99 euro op tafel liggen

10 beste series op Amazon

Het aanbod van Amazon is minder uitgebreid dan deze van Netflix, maar er is nog steeds genoeg fantastische content om zoet te zijn voor enkele maanden. Wat zijn nu de series die je moet gezien hebben? Wij sommen ze even op.

10. Philip K. Dick’s Electric Dreams (1 seizoen)

Philip K. Dick’s Electric Dreams is eigenlijk de Amazon-versie van Netflix hun immens populaire serie Black Mirror. Al de afleveringen zijn alleenstaand en vertellen fictieve verhalen over hoe technologie een impact kan hebben op de wereld. De meeste episodes zijn niet zo goed als Black Mirror, maar er zitten absoluut wel enkele pareltjes tussen.

9. Bosch (6 seizoenen)

Titus Welliver speelt de hoofdrol in deze politieserie over een afvallige detective die belast is met het oplossen van enkele gruwelijke moorden. Harry Bosch is een voormalig militair met een gezond respect voor de regels en een gigantische honger naar de waarheid. Hij wordt geconfronteerd met samenzweringen, corrupte agenten en zelfs de moordenaar van zijn eigen moeder. Een topserie voor liefhebbers van het genre

8. The Grand Tour (3 seizoenen)

Deze serie kan je eigenlijk de spirituele opvolger noemen van de bekende Britse serie Top Gear waarbij een vrolijk Brits duo de nieuwste auto’s testen. Niet alleen informatief en interessant, maar ook vaak verdomd grappig. Deze ‘The Grand Tour’ is eigenlijk een geweldig verderzetting van Top Gear.

7. Carnival Row (1 seizoen)

In deze fantasy-serie kruipen Orlando Bloom en Cara Delevigne in de hoofdrol. Zij spelen een menselijke detective en een fee in een fictieve Victoriaanse wereld. Een boeiende fantasy-serie waarbij die toch heel volwassen is en zeker niet geschikt is voor jongere kijkers.

6. Jack Ryan

Een opkomende CIA-analist krijgt een gevaarlijke opdracht voorgeschoteld waarbij hij een terroristisch communicatienetwerk ontdekt die gevolgen heeft voor terrorisme over de hele wereld. Een spectaculaire serie met heel wat actie.

5. Transparent (5 seizoenen)

Transparant volgt het verhaal van een oudere man die besluit om zich te laten transformeren tot een vrouw en we zien hoe die beslissing haar familie beïnvloedt op de meest hilarische en aangrijpende manieren die je kan bedenken. Het is een lichte serie met zware thema’s en één van de best lopende series op televisie. (Het heeft tot nu toe ook 28 Emmy-nominaties en acht overwinningen behaald).

4. The Man in the High Castle (4 seizoenen)

Hoe zou de wereld er nu uitzien als Duitsland Wereldoorlog II had gewonnen? Dit is de opzet van deze hele serie en geeft een andere kijk op hoe de samenlevering zou zijn als niet de geallieerden, maar Duitsland en Japan aan het langste eind hadden getrokken tijdens de grote oorlog.

3. StartUp (3 seizoenen)

Een Amerikaanse bankier, een crimineel met een bende en een hacker worden gedwongen om samen te werken een eigen bedrijf op te starten. Fascinerende personages in een heel interessante opzet.

2. The Marvelous Mrs. Maisel (3 seizoenen)

Deze serie speelt zich af in de jaren 50 en volgt het verhaal van Miriam ‘Midge’ Maisel die in eerste instantie een luxeleventje leidt. Wanneer haar man haar laat zitten, blijft ze echter niet bij de pakken zitten en tracht ze een naam te maken in de comedy wereld. Echter iet al te gemakkelijk als vrouw in die tijden. Een geweldige serie die terecht al meerdere Emmy’s in de wacht heeft gesleept.

1. The Boys (1 seizoen)

The Boys is een superheldenserie, maar een tikkeltje anders. In deze Amazon serie zien we wat er zou gebeuren als niet elke superheld goede intenties heeft. Momenteel heeft The Boys maar 10 afleveringen, maar deze zijn van begin tot einde absoluut de moeite. Bloederig, hilarisch en ontzettend boeiende personages.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments