Salt Bae heeft restaurant in Londen geopend, maar mensen vallen van hun stoel als ze de rekening zien

Hopelijk is het dan ook de moeite

Nusret Gökçe, ofwel Salt Bae is een internetfenomeen geworden door de manier waarop hij zout op eten strooit. Hij heeft ondertussen dan ook al 38 miljoen volgers op Instagram. De Turkse chef heeft heel slim gebruik gemaakt van zijn bekendheid en zit nu al bijna aan 20 restaurants wereldwijd.

Restaurants waar je stevig voor in de buidel moet tasten

Dat ze een schot in de roos zijn, is een understatement. Zo gaat zijn bruto bedrijfswinst richting 100 miljoen per jaar. De 37-jarige chef zijn honger is echt nog niet gestild en hij opende onlangs zijn eerste restaurant in Londen. Dit is voor ons overigens de dichtste locatie. Zijn andere restaurants vind je in Amerika, Arabische landen en Turkije.

Mensen beginnen in onze contreien nu pas te beseffen hoe peperduur gaan eten is bij de zoutstrooier. Een man liet zijn rekening zien toen hij met 4 mensen was gaan eten. Hij moest een slordige 1.800 pond betalen, iets meer dan 2.000 euro dus en het had nog duurder kunnen uitvallen.

Zo kost een grote tomahawk steak al snel 730 euro, maar ook de drank is behoorlijk prijzig. 2 colaatjes kosten 20 euro en voor 4 Red Bulls betaal je maar liefst 50 euro. Voor kwaliteit moet natuurlijk betaald worden, maar het is niet verbazingwekkend dat sommige mensen Salt Bae zijn restaurants toch wel een beetje te duur vinden.

Hieronder de rekening. Daaronder nog wat foto’s voor de 8 mensen die de Turkse chef nog niet kennen. In een filmpje zie je ook wat je krijgt als Salt Bae aanwezig is in het restaurant. Je betaalt dan ook ook eigenlijk een beetje voor de attractie dat de man zelf is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.