Sam Gooris: “Als mijn geld er ligt, mogen ze met mij lachen”

Het lijkt wel alsof Sam Gooris de ‘Eddy Wally’ van zijn tijd is. Net als zijn oudere collega die momenteel nog steeds revalideert van een herseninfarct is Gooris een zanger die vooral gevraagd wordt om ‘ambiance’ te maken. En net zoals Wally kan het de basketsloefkeszanger geen bal schelen dat ze met hem lachen, zolang […]

Het lijkt wel alsof Sam Gooris de ‘Eddy Wally’ van zijn tijd is. Net als zijn oudere collega die momenteel nog steeds revalideert van een herseninfarct is Gooris een zanger die vooral gevraagd wordt om ‘ambiance’ te maken. En net zoals Wally kan het de basketsloefkeszanger geen bal schelen dat ze met hem lachen, zolang hij maar betaald wordt.
Sinds 1998 had Sam Gooris geen enkele nieuwe plaat meer uitgebracht en dus werd het hoog tijd de koe bij de horens te vatten om de fans te plezieren. ‘Ambiance in de lage landen’ ligt sinds kort in de winkel en daar is de zanger behoorlijk trots op. Toch maakt hij zich niet al te veel illusies. “Ik maak mezelf geen blaasjes wijs, ik ben geen Koen Wauters. Ik ken mijn beperkingen. Ik weet wat ik kan, ik ben daar heel nuchter in. Maar in mijn zanger ben ik wel top”, aldus Gooris in Dag Allemaal.

Toch geeft hij graag toe dat het soms steekt als de mensen hem een ‘onnozelaar’ noemen of hem uitdagen. De reden ook waarom Sam niet meer wil optreden op studentenfeestjes. “Dat zijn onze toekomstige dokters en advocaten maar ook de grootste beesten. Als ze van op een wei knikkers met een katapult naar uw kop schieten omdat de eerste die je raakt een vat krijgt, dan zijt ge toch niet meer menselijk bezig? Ik doe ook gewoon mijn job”, besluit hij.

Maar uiteindelijk beseft Gooris dat hij vooral gevraagd wordt omdat mensen ambiance willen maken. “Ik kom om op te treden, om de mensen te amuseren. Daar wordt ik voor betaald. Iedereen mag mij een onnozelaar noemen. Zolang de centen er maar liggen.” Gelijk heeft hij, tenslotte is 1.495 euro per optreden nog niet zo slecht verdiend. (HH)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments