Triggerfinger troeft De Jeugd van Tegenwoordig af

Op 16 maart vond in de Lotto Arena in Antwerpen de Red Bull Soundclash plaats. Strijdende groepen waren de Belgische hardrockers Triggerfinger en Nederlandse rappers De Jeugd van Tegenwoordig. Het publiek besliste uiteindelijk dat Triggerfinger de beste was. Het concept was krachtig, een battle tussen twee muziekstijlen, afwisselende genres en een dj die de boel […]

Op 16 maart vond in de Lotto Arena in Antwerpen de Red Bull Soundclash plaats. Strijdende groepen waren de Belgische hardrockers Triggerfinger en Nederlandse rappers De Jeugd van Tegenwoordig. Het publiek besliste uiteindelijk dat Triggerfinger de beste was.

Het concept was krachtig, een battle tussen twee muziekstijlen, afwisselende genres en een dj die de boel aan elkaar scratcht. Deze battle was er vooral eentje tussen De Lage Landen en de concurrentie kon elkaar wel smaken. Er werd af en toe stevig op de borst geklopt en braafjes uitgedaagd. Maar de vonken sprongen er niettemin vanaf.

Gabber, country en discogenres werden uit de kast gehaald. De Jeugd van Tegenwoordig rapte alles lekker bijeen maar Triggerfinger rockte even hard terug. De populaire cover van ‘I Follow Rivers’ werd helaas niet gespeeld maar werd vervangen door een geslaagde remake van Rihanna’s ‘Man Down’.

De strijd der Lage Landen

De Belgen waren net iets talrijker dan onze Noorderburen. Al hield dat niemand tegen er een stevig feestje van te maken. Een enthousiaste Noorderbuur getuigt: “Het concept is fantastisch, ik ben zelf een Nederlander maar Triggerfinger brengt meer show. Pintje in de hand, lekker feesten. Wij gaan één keer per jaar naar Antwerpen en dan gebeurt er dit! Aan het Belgenfront iets minder enthousiasme: “Supertof! Triggerfinger rockt maar ik had toch meer verwacht van de Jeugd van Tegenwoordig.”

Final countdown

In de laatste ronde kreeg elke groep als het ware een hulplijn: een extra artiest naar keuze. De Jeugd van Tegenwoordig sleurde Vlaams rockgitarist Tim van Hamel op het podium. Triggerfinger smashte terug met Nederlandse hiphopartiest Kraantje Pappie. Uiteindelijk koos het publiek Triggerfinger als de grote winnaar. Beide groepen sloten samen af, bisnummers bleven uit. Maar een troost voor de Nederlanders; als het in Amsterdam was geweest had de Jeugd van Tegenwoordig ongetwijfeld meer kans gemaakt.

© 2012 – StampMedia – Tekst en foto: Erica Michiels

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments