Urbanus krijgt eigen bier

Wat ooit begon met een strip, eindigt vandaag (voorlopig) voor Urbanus. Want zeg nu zelf, als je een eigen bier krijgt dan heb je het toch wel gemaakt, niet? Urbanus zelf liet alvast weten dat het ‘niet naar cola smaakt’. Iedereen kent natuurlijk de strips van Urbanus en intussen heeft de komiek ook een eigen […]

Wat ooit begon met een strip, eindigt vandaag (voorlopig) voor Urbanus. Want zeg nu zelf, als je een eigen bier krijgt dan heb je het toch wel gemaakt, niet? Urbanus zelf liet alvast weten dat het ‘niet naar cola smaakt’.

Iedereen kent natuurlijk de strips van Urbanus en intussen heeft de komiek ook een eigen tv-serie en een heleboel andere marketinggadgets. Men zou haast denken dat het Studio 100 voor volwassenen én kinderen is. Maar het biertje van Urbanus is alvast niet voor de kleintjes.

Het idee voor het bier kwam van de striptekenaar, Willy Linthout. Het ‘Urbanusbier’ heet de Cesar Tripple, een verwijzing naar de vader van Urbanus die wel een dubbele trippel lust. Het drankje bevat 8,5 procent alcohol. Voor de fans eentje op bij de collectie te voegen. (HH)

Leave a Reply

Your email address will not be published.