Urbanus krijgt werkstraf voor slagen en verwondingen (video)

Met zijn zatte botten op een standhouder op een horecabeurs kloppen, dat was niet zo’n ontzettend goed idee van de komiek. En dan nog eens verkleed als Sinterklaas ook! Al was het maar voor de show, eigenlijk. Urbanus, die ‘in het echt’ Urbain Servranckx heet, bracht namelijk samen met plusminus drieduizend andere mensen, een bezoekje […]

Met zijn zatte botten op een standhouder op een horecabeurs kloppen, dat was niet zo’n ontzettend goed idee van de komiek.


En dan nog eens verkleed als Sinterklaas ook!

Al was het maar voor de show, eigenlijk. Urbanus, die ‘in het echt’ Urbain Servranckx heet, bracht namelijk samen met plusminus drieduizend andere mensen, een bezoekje aan de rechtbank in Brugge. Daar besloot men namelijk de deuren open te zwieren voor het publiek.

Men wilde daar ook ineens tonen hoe het er aan toe gaat in de rechtbank. Urbanus is nogal goed bevriend met de hoofdgriffier van de rechtbank van Brugge en al snel stond de komiek als zogezegde beklaagde vanwege ‘slagen en verwondingen’ tijdens één van de meerdere ‘showprocessen’.

Urbanus had met een stuk in zijn voeten op een standhouder geklopt, al wilde hij naar eigen zeggen de man gewoon helpen. De rechter gelooft er niks van en legt Urbanus een werkstraf op. (SL)


Urbanus op beklaagdenbankje in Brugge door Clint

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments