Vergeet Red Bull en Monster! Deze energiepoeders zijn nu de rage en een gezonder alternatief

Dit artikel werd gemaakt in nauwe samenwerking met Spitfire

We leven in een maatschappij waar energiedrankjes immens populair zijn. Uit onderzoek blijkt dat bijna 1 op 3 mensen geregeld een blikje Red Bull of ander energiedrankje drinkt. Hoewel het niet altijd even gezond is, blijft het vaak lekker en de boost die je krijgt door de aanwezige cafeïne is meestal een stuk beter dan wanneer je één kopje koffie drinkt.

Wat nu als je een gezonde versie van deze energiedrankjes kan drinken? Op de redactie hier is een blikje Red Bull of Monster bijna dagelijks aanwezig, maar wanneer je weet dat er in zo 1 blikje afhankelijk van het merk 7 tot zelfs 14 suikerklontjes zitten dan doet je dat toch eens nadenken.

Wij hebben het gezonde alternatief getest en zijn er stapelzot van

We besloten daarom om eens iets anders de kans te geven waar we ook die cafeïne opkikker van krijgen zonder dat we stijf staan van ongezonde suikers: maak kennis met de energiepoeders. In België en Nederland gek genoeg nog niet al te bekend, maar bij de Amerikanen is dit al gigantisch populair en geliefd. Trouwe bezoekers weten dat we enkele maanden geleden al het gloednieuwe Nederlandse merk Spitfire (nu trouwens met 10 tot 25% korting te krijgen) hebben getest en dat beviel ons enorm.

Ze zijn dan ook met reden de nieuwste hype tussen al die andere energiedrankjes. Een gezonde energiepoeder bevat naast cafeïne veel mineralen en vitaminen die je in energiedrankjes niet hebt. Daarnaast is de vermoeidheid of die welbekende crash nadat je Red Bull of Monster uitgewerkt is compleet onbestaande. Bij Spitfire begonnen ze met één smaak, maar ze hebben nu twee nieuwe smaken die we deze week mochten testen. We hebben de drie smaakjes dus uitgebreid getest die overigens in een verbluffend mooie doos werden geleverd.

Green Apple

Clint-score: 9,5/10

Onze persoonlijke favoriet en nu al ons nieuw vaste energiedrankje eerlijkheidshalve. We zijn zelf niet de grootste appel-eters, maar de smaak van groene appel is hier subtiel en vooral verdomd lekker als je water goed fris is. We raden bij Green Apple aan om een klein beetje meer poeder te nemen dan 1 scheplepel om de smaak nog veel beter tot zijn recht te laten komen.

Spitfire Energy – Green Apple smaak – kan je hier kopen – Nu met 10% korting op de Pro Package

Tropical

Clint-score: 8/10

Deze smaak kan je het beste vergelijken met een multivruchten-sap waarbij je vooral een vleugje ananas extra proeft. Ikzelf ben geen grote ananas-fan, maar mijn vriendin daarentegen vindt ananas één van de lekkerste fruitsoorten dat er is en vindt deze Tropical smaak dan weer de beste van allemaal.

Spitfire Energy – Tropical smaak – kan je hier kopen – Nu met 10% korting op de Pro Package

Forest Fruits

Clint-score: 9/10

De eerste smaak van Spitfire en degene die we al enkele maanden kennen. Gewoon een lekkere zoete smaak waar vooral rode vruchten naar boven komen. Je begrijpt onmiddellijk waarom er eerst voor deze smaak is gekozen. Forest Fruits is iets wat de meeste mensen sowieso lekker gaan vinden en kan je dan ook met een gerust hart kopen.

Spitfire Energy – Forest Fruits smaak – kan je hier kopen – Nu met 10% korting op de Pro Package

Perfect voor sporten, gamen en werken: en geen ‘stevige klop’ met Spitfire

Een energiepoeder zoals Spitfire vinden wij oprecht iets dat je gewoon een eerlijke kans moet geven als je een persoon bent die graag een energiedrankje zoals Red Bull of Monster drinkt. We zien je nu natuurlijk al denken: waarom zou ik iets vervangen als ik het toch al lekker vind? Je doet het vaak vooral voor die cafeïne-boost, maar zo’n standaard energiedrankje is wel een gigantische suikerbom.

Daardoor heb je na die boost bijna altijd die bekende en vervelende ‘stevige klop’ waarna je vaak spontaan zin krijg om een dutje te doen. Met een energiepoeder zoals Spitfire heb je dat dus gewoon niet omdat dit geen suikerbom is. Laatste voordeel aan een energiepoeder zoals Spitfire is dat het ook gewoon een stuk goedkoper is met 50 ‘scoops’ in 1 bus. Een dagelijkse Red Bull halen in de plaatselijke nachtwinkel of het tankstation, dat is elke keer 2,5 euro. 50 Red Bulls later ben je 125 euro lichter. Met een energiepoeder betaal je 1/3de van die prijs en je krijgt er ook meer voor.

Een energiepoeder moet je echt eens een kans geven

Onze conclusie is dus duidelijk: een energiepoeder zoals Spitfire is absoluut de moeite en moet je eens een kans geven om het uit te proberen. Zeker nu er meerdere smaken zijn, zit er sowieso een smaakje tussen dat volledig je ding zal zijn. Onze grote aanrader blijft deze nieuwe Appel smaak. Indien je daardoor af en toe het standaard blikje energiedrank wat vaker langs de kant laat zet of zelfs vervangt, is dat ook een bonus voor je gezondheid.

Meer info en een pot Spitfire Energy kan je hier kopen – Nu tijdelijk met 10 tot 25% korting

Enkel deze week bij 1 pot 15% korting, voor 2 potten = 20% korting en bij 3 potten zelfs 25% korting.

Leave a Reply

Your email address will not be published.