Jodie Foster doet onthulling die de hele Star Wars-saga had kunnen veranderen: "Die rol was voor mij" Film & TV
Jodie Foster doet onthulling die de hele Star Wars-saga had kunnen veranderen: "Die rol was voor mij"
Film & TV

Jodie Foster doet onthulling die de hele Star Wars-saga had kunnen veranderen: "Die rol was voor mij"

Niet Carrie Fisher, maar Jodie Foster kreeg oorspronkelijk het aanbod voor de rol van Princess Leia in Star Wars. Een contract met Disney zorgde er echter voor dat haar carrière en het verre universum hier nu heel anders uitzien. Jodie Foster onthulde dit stukje bepalende filmgeschiedenis tijdens een gesprek in de talkshow van Jimmy Fallon.

In het huidige vierde seizoen van True Detective schittert ze als dé grote ster, maar Star Wars-fans zullen wellicht met een gemengd gevoel achterblijven. Aan de ene kant nieuwsgierig naar hoe Jodie Foster als Leia zou zijn geweest, aan de andere kant wellicht een gevoel van schuldigheid jegens Carrie Fisher alleen al bij de gedachte eraan.

Jodie Foster koos voor Disneyfilm

De tweevoudig Oscar-winnares vertelde Jimmy Fallon in The Tonight Show dat ze destijds al een contract had voor een Disneyfilm. Ze wilde dit contract naar eigen zeggen niet verbreken voor een onbekende sciencefictionfilm. Jodie Foster onthulde niet om welke Disneyfilm het ging, maar de tijdlijn doet vermoeden dat het om Freaky Friday ging, een film die een jaar voor de eerste Star Wars-film uitkwam. Een interessant detail is dat in datzelfde jaar ook Taxi Driver verscheen, de film met Robert De Niro die haar grote doorbraak betekende.

(lees verder onder de video)

“Ze wilden een jongere Leia”

Tijdens de show merkte Jimmy Fallon op: "Je hebt zoveel iconische rollen gespeeld en we houden van wat je doet. Maar ik zag op het internet dat de rol van Princess Leia in Star Wars je is aangeboden. Is dat waar?" Jodie Foster bevestigde: "Dat klopt. Ze wilden een jongere Leia, maar het aanbod kwam op het verkeerde moment. Ik was bezig met een Disneyfilm en wilde me aan dat contract houden."

“Ik weet niet hoe goed ik als Leia was geweest”

Uiteindelijk ging de rol van Princess Leia naar Carrie Fisher, die destijds 19 jaar oud was tijdens de opnames. Het casten van Jodie Foster in deze iconische rol zou Star Wars volledig hebben veranderd, aangezien zij slechts 13 of 14 jaar oud was toen George Lucas A New Hope maakte. Foster was 15 jaar toen de film uitkwam en een cultureel fenomeen werd. Over Fisher zegt Foster: "Ze heeft het geweldig gedaan. Ik weet niet hoe goed ik zou zijn geweest. Misschien had ik ander haar gehad. Misschien had ik wel voor een ananas gekozen."

(Bron: Manners)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties