Auwch: 6-jarig jongetje geeft 16.293 dollar uit aan virtuele muntjes in game, maar Apple heeft geen medelijden

De moeder is behoorlijk woedend

Een Amerikaanse moeder kreeg bijna een hartaanval toen ze onlangs haar bankafschriften na keek, maar liefst 16.293 dollar was er van haar rekening verdwijnen. In eerste instantie werd gedacht aan fraude, maar haar 6-jarig zoontje George Johnson was verantwoordelijk voor de uitgaven.

16.000 dollar aan microtransacties in Sonic Forces

Zo speelde George in de afgelopen maanden bijna dagelijks Sonic Forces op de smartphone van zijn moeder Jessica. Al snel ontdekte hij dat je add-on boosters kon kopen voor de game. Zo begon hij met het kopen van zogenaamde rode ringen voor $1.99 en na een tijdje kocht hij ook gouden ringen ter waarde van $99.99. Dit stapelde al snel op tot een gigantisch bedrag. Aangezien de kredietkaart van zijn moeder gekoppeld was aan het Apple account, kon hij namelijk eindeloos blijven kopen.

Lees verder onder de foto

Aanvankelijk dacht de moeder dus aan kredietkaartfraude, maar na enkele maanden biechtte zoontje George op dat hij degene was die de aankopen had gedaan. Het was ondertussen al vier maanden nadat de 16.000 dollar van haar rekening verdween voor dat ze Apple contacteerde.

De vraag om haar geld terug gekregen werd echter afgewezen. In veel gevallen kan het geld nog terugbetaald worden indien je maximaal 60 dagen na de uitgaven Apple op de hoogte brengt, maar dit was dus hier niet het geval. Ze wezen Jessica er tevens ook op dat er net settings zijn om zulke incidenten te voorkomen.

‘Volledig de schuld van Apple en de makers van de game’

Ondanks nog enkele smeekbedes zal ze toch haar gigantische schuld gewoon moeten betalen. Ze neemt zichzelf of zoontje George echter niets kwalijk. De schuld ligt volgens haar volledig bij de makers van de game en Apple. Haar zoon kon immers nooit weten dat het om echt geld ging.

“Zulke games zijn roofzuchtig gemaakt met enkel maar de bedoeling om geld van kinderen af te troggelen. Welke volwassene zou nu immers in godsnaam $100 uitgeven aan virtuele kist met goud?”

“Mijn zoon begreep niet dat het geld in de game echt was, hoe kan dat ook? Hij speelt een tekenfilm game in een wereld waarvan hij weet dat deze niet echt is. Waarom zou geld dan wel echt zijn voor hem?”

Jessica heeft natuurlijk geen ongelijk, maar vandaag de dag zijn er wel al gigantisch veel opties om zulke dingen te voorkomen. Daarnaast was het wellicht ook niet slim om een ongelimiteerde kredietkaart te koppelen aan haar Apple account.

1 Comment
oud
nieuw votes
Inline Feedbacks
View all comments
ikke
1 maand geleden

altijd lachen met mensen die nog nooit van parental controls gehoord hebbe