Dit is waarom de PlayStation 5 en Xbox Series X ook in 2021 bijna onmogelijk te krijgen zijn

De PS5 vinden is een hel

Wanneer een nieuwe spelcomputer uit is, is het gebruikelijk dat de eerste paar maanden veel meer vraag is dan aanbod. Een nieuwe console in de winkel vinden is dan heel lastig, want de voorraden gaan naar de mensen die op tijd een vooruitbestelling hebben gedaan.

Effect van de pandemie

Naast de enorme vraag zijn er bij de PlayStation 5, Xbox Series X en Xbox Series S, nog meer factoren die zorgen voor schaarste. De pandemie heeft ongetwijfeld effect gehad op de productie. Nieuwe consoles worden namelijk geproduceerd bij de fabrieken van Foxconn in China, deze fabrieken hebben een behoorlijke tijdje stil gelegen, wat ongekend is. Alles heeft hierdoor vertraging gehad. De Nintendo Switch was zelfs een tijdje niet meer verkrijgbaar in de Benelux omdat productie werd stilgelegd wegens Corona.

Tekort op halfgeleiders

Inmiddels draaien de fabrieken op volle toeren, maar is er een nieuw probleem. Er is namelijk een enorme tekort op halfgeleiders. Deze zijn nodig voor veel consumentenelektronica waaronder processoren, videokaarten, smartphones elektrische auto’s en spelcomputers. Er is dus een tekort op halfgeleiders om genoeg te kunnen produceren om te kunnen voldoen aan de grote vraag.

De CFO van Sony was afgelopen week daarom heel eerlijk. Volgens CFO Hiroki Totoki zal het tekort aanhouden en de schaarste van de PlayStation 5 duurt hierdoor nog voort tot in 2022. Dit zal niet heel anders zijn wat betreft de Xbox Series X en S. Ook de Nintendo Switch Pro die volgens geruchten eind 2021 moet verschijnen, zal door deze problemen in kleine hoeveelheden verkrijgbaar zijn.

Scalpers

Een ander probleem waardoor jij nog geen next-gen console heb kunnen kopen, is dat scalpers ervandoor gaan met een grote hoeveelheid consoles. Deze scalpers hebben via bots meerdere PlayStation 5 en Xbox Series X-consoles kunnen bestellen op meerdere webshops, en verkopen het nu op onder andere Ebay en Marktplaats om flinke winst te maken. Opnemen tegen bots is zo goed als niet mogelijk, want een bot is zo geconfigureerd dat het binnen enkele seconden meerdere bestellingen kan plaatsen.

Zo ben je zeker van je PS5 bij Bol.com

Ben je nu nog altijd op zoek naar een PS5? Het makkelijkste naar onze mening blijft wel via Bol. Zij krijgen immers altijd de grootste voorraad altijd. Zorg dus dat je via Bol.com een alert hebt aanstaan voor deze pagina en zet ook een alert aan op de pagina voor de PS5 Digital Edition indien je deze editie eventueel zou willen. Als je deze waarschuwing hebt aanstaan, krijg je dus onmiddellijk een mail wanneer zij nieuwe PS5-consoles online zetten.

Wees er wel snel bij, want vorige keer waren alle consoles verkocht 4 minuten nadat dit mailtje werd uitgestuurd. Zonder je alert aan te zetten op die pagina wordt het dus een heel moeilijk verhaal.

Zo ben je zeker van je Xbox Series X of Xbox Series S bij Bol.com

Net als bij de PlayStation 5, heb je de meeste kans als je je inschrijft voor een voorraadmelding van de Xbox Series X bij bol.com. De Xbox Series S is momenteel wel op voorraad maar wees gewaarschuwd, want OP=OP.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments