Gespeeld: Hearthstone Audiopocalypse – Is het waard om de mini-set te kopen? games
Gespeeld: Hearthstone Audiopocalypse – Is het waard om de mini-set te kopen?
games

Gespeeld: Hearthstone Audiopocalypse – Is het waard om de mini-set te kopen?

Afgelopen week bracht Blizzard Entertainment, een nieuwe mini-set uit voor de populaire kaartgame Hearthstone genaamd Audiopocalypse. Wij zijn de afgelopen dagen aan de slag gegaan met de nieuwe kaarten, en onze bevindingen lees je hier.

Een vervolg op de voorgaande uitbreiding

Audiopocalypse is een vervolg op de voorgaande uitbreiding genaamd Festival of Legends. De vorige uitbreiding ging over muziek en festival. Dat gaat hier nu verder met gloednieuwe kaarten. Alle kaarten zijn geïnspireerd door soorten instrumenten en muziek. Audiopocalypse bestaat uit 72 kaarten waarvan 35 gloednieuw zijn. Deze kaarten zijn verdeeld onder de 11 classes, dus iedere class heeft enkele nieuwe kaarten gekregen. De kaarten zijn allemaal mooi getekend met name de Epic en legendaries zijn buitengewoon indrukwekkend gedaan.

Wat kost het?

Maw and Disordermini-set kost €14,99 waarbij je de gehele mini-set van 72 kaarten krijgt. Je hoeft niet je portemonnee te trekken om de nieuwe content te kopen, want in-game currency wordt ook geaccepteerd. Voor 2000 gold, de in-game currency van Hearthstone, kan je de volledige mini-set kopen.

Voor de mensen die gouden kaarten verzamelen is er een optie om de volledige mini-set in het goud te kopen voor €69,99 of 7000 Runestones. De gouden-versie van de mini-set is niet te koop met de in-game currency Gold.

Gespeeld: Hearthstone Audiopocalypse – Is het waard om de mini-set te kopen?

Is de mini-set een meta changer?

Audiopocalypse heeft Wild alleen maar wilder gemaakt. Deze modus laat alle kaarten van de afgelopen 10 jaar toe en daardoor is het helemaal chaotisch met veel overpowerde decks met een winrate van boven de 60%. Dat is niet zo goed voor de balans van het speltype Wild, aangezien je weinig tot geen kans maakt als je het opneemt tegen mensen die beschikken over deze decks. Winrates van rond de 47% is gezonder voor de balans van de game. Wild blijft ongebalanceerd totdat Blizzard komt met een enorme balansupdate. Blizzard heeft de belofte gemaakt om dit jaar meer te focussen op Wild en dat er grote veranderingen op komst zijn.

Speltype Standard is veel gebalanceerder. Alle classes beschikken over competitieve decks. Vooralsnog lijken Druid, Mage en Roque het minst te profiteren van de mini-set. Dat is opvallend, want deze classes waren enkele maanden geleden, heel sterk. Blizzard heeft deze twee classes generfed waardoor er nu weer een buff nodig lijkt.

Paladin, Death Knight en Hunter lijken vooralsnog het sterkst te zijn in de meta. Deze classes beschikken over veel board control en beslissen vaak al een wedstrijd voor turn 6. Shaman, Warlock en opvallend genoeg Warrior zijn op dit moment in het middensegment met prima decks. Het is Blizzard dus na meer dan een jaar eindelijk gelukt om Warrior niet de slechtste class te maken. Warrior heeft nu veel tools om flink damage te doen. Control Warrior blijft nog zwak, maar de overige Warrior decks doen het niet slecht en zijn vooral ook fun om mee te spelen.

Gespeeld: Hearthstone Audiopocalypse – Is het waard om de mini-set te kopen?

Interessante kaarten uit de mini-set

Audiopocalypse bevat handige kaarten die bestaande decks beter maken. Echte game changing kaarten zijn er niet veel. De meest opvallende zijn Elite Tauren Champion en Fanottem, Lord of the Opera.

Elite Tauren Champion begint een zogenaamde Rock Duel wanneer je hem speelt als je maar 5 mana over hebt. Een Rock Duel maakt een game volledig anders, want beide spelers moeten er alles aan doen om in leven te blijven. De speler die aan de beurt is krijgt namelijk de Molten Pick of ROCK in zijn hand. Dit is als het ware een bom die alleen ontploft als je niet al je mana hebt gebruikt. Doe je dit wel, dan geef je de bom aan je tegenstander met nog eens +2 damage. Uiteindelijk kan je dus een bom creëren die in één keer je tegenstander of jezelf wegvaagt.

Gespeeld: Hearthstone Audiopocalypse – Is het waard om de mini-set te kopen?

Fanottem, Lord of the Opera is ook een hele interessante kaart. Deze super krachtige monster voor de Warlock class heeft maar liefst 30 health en damage. Dat is in de meeste gevallen genoeg om in één keer je tegenstander uit te schakelen. Er is één addertje onder het gras, want je kan Fanottem, Lord of the Opera niet makkelijk inzetten. Deze monster kost namelijk 30 mana, maar wordt goedkoper aan de hand van de resterende kaarten in je deck. Heb je dus nog maar 5 kaarten in je deck, dan kost Fanottem, Lord of the Opera maar 5 mana en kan je het tegen het einde van een duel inzetten om de stuipen op het lijf van je tegenstander te jagen.

Gespeeld: Hearthstone Audiopocalypse – Is het waard om de mini-set te kopen?

Nieuwe type kaarten

Audiopocalypse komt met twee nieuwe type kaarten namelijk Remix en Dual Class. Laatstgenoemde spreekt voor zich. Deze kaarten hebben twee achtergrondkleuren om aan te duiden welke twee classes deze kaarten kunnen gebruiken. Backstage Bouncer bijvoorbeeld is te gebruiken door zowel Shaman als Warrior en zorgt ervoor dat één van jouw minions ook een Backstage Bouncer wordt.

Verder nieuw zijn Remix-kaarten. Deze kunnen verschillende effecten hebben. Je weet pas wat voor effect een Remix-kaart heeft wanneer je het uit je deck trekt. Iedere beurt dat een Remix-kaart in je hand is, krijgt het een ander effect. In het voorbeeld hieronder zien we Sharpened Tuning Fork die één van de vier effecten kan hebben.

Gespeeld: Hearthstone Audiopocalypse – Is het waard om de mini-set te kopen?

Is de mini-set een aanrader?

Als je veel kaarten mist uit de Festival of Legends-uitbreiding van afgelopen april, dan is deze mini-set zeker de moeite waard. Je krijgt dan veel voor weinig. Ook als je nieuwe soorten decks wil uitproberen zoals ETC Bomb Mage, dan moet je deze mini-set aanschaffen.

Heb je de meeste kaarten uit Festival of Legends al, of heb je al enkele effectieve decks voor Competitive Play, dan is het wellicht beter om je in-game currency te sparen voor de tweede grote uitbreiding van het jaar die ongetwijfeld ergens eind augustus gaat verschijnen.

Als je maar een paar interessante kaarten ziet uit de mini set, en deze zijn niet heel duur om te craften, dan is het slimmer om deze kaarten zelf te maken met je gespaarde in-game dust. In plaats van de volledige mini set te kopen, neem je dan alleen de kaarten die je nodig hebt.

Gespeeld: Hearthstone Audiopocalypse – Is het waard om de mini-set te kopen?

Competitieve decks om te spelen

Wil je de decks die wij afgelopen week hebben gespeeld, zelf testen? Dan hebben we hier enkele deck codes om uit te proberen. Deze kan je kopiëren en wanneer je naar ‘My Collection’ gaat in de game, wordt er automatisch een deck gemaakt aan de hand van onze deck code. Zo kan je direct aan de slag met enkele zeer competitieve decks met veel kaarten uit de nieuwe mini-set.

Dit zijn de competitieve decks die wij aanraden:

Unholy Deathrattle Death Knight AAECAfHhBAb47ASk7wTipAX0yAXm5AXXogYM0aAEkuQEhfYEh/YEkpMFoJkFopkFrqEFhaoF88gF8OgF1J4GAAA=

Enrage Warrior: AAECAQcIi6AEjKAEnNQEgdwEiN8EuMUF9MgFud0FC//bBL7iBImDBc2SBY+VBaCZBZGjBerQBevQBezQBfTyBQA=

Big Hunter:AAECAR8G4Z8EwLkE57kEvuMEsJMF0/gFDIiyBIPIBMHjBMzkBNDkBK6kBbjFBebKBY/kBeT1BdL4BbCeBgAA

Hearthtone spelen

Hearthstone is een populaire free-to-play kaartgame die speelbaar is op de PC, Android en iOS. Alle kaarten uit de game zijn gebaseerd op de lore, monsters, wezens en personages uit de Warcraft-franchise.

De laatste grote uitbreiding genaamd Festival of Legends verscheen in april 2022. Onze uitgebreide review daarvan lees je hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties