Nieuwe Xbox-consoles en controller gelekt door een enorme blunder van de FTC games
Nieuwe Xbox-consoles en controller gelekt door een enorme blunder van de FTC
games

Nieuwe Xbox-consoles en controller gelekt door een enorme blunder van de FTC

Een behoorlijke blunder van de Federal Trade Commission (FTC) is de grootste leak in de geschiedenis van Microsoft en Xbox geworden. Meer dan 200 interne documenten van Xbox zijn openbaar gemaakt.

Enkele van die documenten gaan over nieuwe modellen van de Xbox Series S, Xbox Series X en de Xbox Wireless controller. De consoles zijn een refresh en niet een mid-gen upgrade met meer rekenkracht zoals de Xbox One X dat wel was in de vorige generatie. De vernieuwde Xbox Series S is dus wederom gemaakt voor 1440p gaming en de Xbox Series X voor 4K.

De vernieuwde Series X en S hebben de codenamen Ellewood en Brooklin. De vernieuwde Xbox Series S staat gepland voor een release in augustus 2024 en de vernieuwde Xbox Series X staat gepland voor oktober 2024. De consoles krijgen ondersteuning van het Xbox Wireless 2-protocol, Bluetooth 5.2 en Wi-Fi 6E.

De vernieuwde Xbox Series X is niet meer rechthoekig, maar cilindervormig. De console zou komen met 2TB aan interne opslagruimte, maar zonder disk drive. Onduidelijk is of Microsoft plannen heeft voor een externe disk drive die je los kan kopen. De prijs zou €499 zijn en er is een USB-C-aansluiting aan de voorkant.

Beide consoles komen met een nieuwe versie van de Xbox Wireless-controller met codenaam Sebile. Deze controller zal in de herfst van 2024 ook los te koop worden aangeboden. De controller krijgt ondersteuning voor het Xbox Wireless 2-protocol, bevat haptische feedback en bluetooth 5.2. De controller zou verder speakers bevatten, een accelerometer, modulaire thumb sticks en en knoppen bevatten die minder geluid produceren bij het indrukken. De controller wordt uitgerust met een interne batterij die eenvoudig omgewisseld kan worden. De controller zou in staat zijn om direct te verbinden met de Cloud voor minder input latency bij het spelen van games via xCloud.

Features nieuwe Xbox Wireless controller die gepland staat voor de herfst van 2024:

  • Improved “precision haptic feedback” using VCA (voice coil actuators), which double as speakers
  • An accelerometer, which also adds a ‘lift to wake’ feature
  • Modular thumbsticks
  • A rechargable battery, which can be swapped out
  • Quieter buttons and thumbsticks

Officieel heeft Microsoft geen nieuwe consoles of een verbeterde controller aangekondigd. De kans bestaat dat uit enkel prototypes zijn en dat er nog veel gewijzigd kan worden voor de release in 2024.

Nieuwe Xbox-consoles en controller gelekt door een enorme blunder van de FTC
Nieuwe Xbox-consoles en controller gelekt door een enorme blunder van de FTC
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties