Nintendo Switch 2 komt niet meer uit in 2024 games
Nintendo Switch 2 komt niet meer uit in 2024
games

Nintendo Switch 2 komt niet meer uit in 2024

Al maanden gaan er geruchten rond dat de opvolger van de Nintendo Switch ergens in de tweede helft van 2024 moet uitkomen. Het lijkt erop dat de release is uitgesteld.

Volgens de Braziliaanse game journalist Pedro Henrique Lutti Lippe is de opvolger van de Nintendo Switch uitgesteld naar het eerste kwartaal van 2025. Dat is de periode tussen januari en maart 2025. Henrique zegt informatie van 5 verschillende bronnen te hebben ontvangen waardoor hij zeker is van het uitstel.

Na het nieuws van pedro Henrique, hebben de websites Eurogamer, Bloomberg en Video Game Chronicle (VGC) ook onderzoek gedaan bij anonieme bronnen. Eurogamers zegt soortgelijke informatie te hebben ontvangen, één van de reden voor uitstel zou gaan om een sterke launch line-up aan games.

Video Game Chronicle heeft uitgevers gesproken die recent door Nintendo zijn geïnformeerd over het uitstel. Nintendo zou aan uitgevers hebben aangegeven dat de nieuwe console niet meer in het tweede kwartaal van 2024, maar in Q1 2025 gaat uitkomen. De nieuwe console komt nog altijd in het komend fiscaal jaar wat loopt tot en met eind maart 2025, maar dus wel tegen het einde van het boekjaar. De Nintendo Switch verscheen overigens ook uit in het begin van het jaar namelijk maart 2017.

“VGC has heard from multiple sources who said Nintendo has told publishers its next console will now launch in Q1 2025. According to the sources, third-party game companies were recently briefed on an internal delay in Nintendo’s next-gen launch timing, from late 2024 to early the following year.

Bloomberg bevestigt het nieuws over het uitstel. Nintendo zou partners hebben geïnformeerd over de nieuwe release window. Studio’s krijgen daarom meer tijd om games te maken voor launch of bestaande games te optimaliseren voor de nieuwe hardware.

“Nintendo Co. is advising game publishers that its next-generation console will be delayed until the early months of 2025, according to people with knowledge of the matter.”

Officieel heeft Nintendo nog altijd geen nieuwe console aangekondigd, of zelfs het bestaan ervan bevestigd.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties