Pure nostalgie: dit zijn 5 geweldige ‘Mini retro-consoles’ om je jeugd te herbeleven

In afwachting tot de PS5 ooit weer beschikbaar is

We praten tegenwoordig vooral over de PlayStation 5 en de Xbox Series X. Waanzinnige graphics en flitsende gameplay overtuigen ons om die nieuwste apparaten in huis te halen. Er waren echt ooit simpelere tijden voor gamers.

Om in te spelen op de al iets oudere gamer zijn er de afgelopen jaren meerdere ‘mini-consoles’ op de markt gebracht. Een mini-versie van klassieke consoles uit de jaren ’80 en ’90. Er staan ook al meerdere games op en je kan deze onmiddellijk aansluiten aan je hedendaags tv’s, maar wat zijn nu de beste (mini-)consoles om echt je jeugdjaren opnieuw te beleven?

De PlayStation Classic

Aantal speelbare games: 20, lijst van alle games zie je hier

Originele releasedatum: 1994

De originele PlayStation maakte in 1994 zijn debuut. Het ontwerp van de PlayStation Classic komt overeen met die van de originele PlayStation , waaronder de toetsenindeling, controllers en de look, maar met zijn miniatuurformaat is deze versie 45% kleiner dan de originele console.

Er zijn 20 vooraf geladen PlayStation games en dat alles voor een scherpe prijs. Een collectie van heel wat topgames zoals Syphon Filter, Metal Gear Solid, Grand Theft Auto, Rayman, Tekken 3 en nog vele anderen. Een must-have voor nostalgische PlayStation-gamers.

Meer info en de PlayStation Classic kan je hier kopen

Nintendo Classic Mini NES

Aantal speelbare games: 30, lijst van alle games zie je hier

Originele releasedatum: 1983

De NES is voor heel veel mensen de console waarmee het allemaal begon en dat kan je dus opnieuw herbeleven met Nintendo Classic Mini NES. De ultieme machine voor veel machine in de jaren ’80.

Op deze mini-versie van de Nes staan 30 voorgeïnstalleerde games – waaronder toppers als Super Mario Bros, The Legend of Zelda, Metroid, Donkey Kong, Pac-Man en Kirby’s Adventure. De klassieke console is immens gewild en daardoor wel wat prijzig. Indien je echter over nostalgie als gamer praat dan is dit het ultieme apparaat.

Meer info en de Nintendo Classic Mini NES kan je hier kopen

SEGA Genesis / Mega Drive Mini

Aantal speelbare games: 42, lijst van alle games zie je hier

Originele releasedatum: 1988

SEGA maakt tegenwoordig nog enkel maar games, maar een paar decennia geleden maakt ze ook consoles. Deze SEGA Mega Drive was de introductie van 16 bit games en wellicht het beste apparaat dat SEGA heeft gemaakt.

De Mega Drive Mini heeft 40 games + bonusspellen. Met games zoals Sonic the Hedgehog, Altered Beast, Gunstar Heroes en Castlevania Bloodlines zal je innerlijke kind ongetwijfeld opnieuw naar boven komen.

Meer info en de SEGA Mega Drive Mini kan je hier kopenNu met 17% korting

Evercade Retro Handheld

Aantal speelbare games: 122, lijst van alle games zie je hier

Releasedatum: 2020

De Evercade zal bij de meeste mensen geen belletje doen rinkelen. Simpelweg omdat hij nog maar dit jaar het daglicht zag. Toch geen retro console of handheld zou je dan denken? Toch wel, heel uitgebreid zelfs.

De Evercade is namelijk een handheld die zowel 8-bits en 16-bits retro-games kan afspelen. Je krijgt bij aankoop van de handheld al heel wat spellen, maar je kan er nog meer krijgen door extra cartridges te kopen die elks ongeveer 20 games bevatten. In totaal zijn er 130 games reeds speelbaar.

De reviews van retro-gamers zijn lyrisch. De Evercade is kloon of iets dergelijks. Alles games zijn gewoon met een licentie. Dus alles werkt ook perfect en heerlijk. Het standaard premium pack komt naast de prachtige handheld met de Namco Museum Collection cartridge (11 games), Interplay Collection cartridge (6 games) en de Atari Collection cartridge (20 games).

Meer info en de Evercade Retro Handheld kan je hier kopen

Capcom Home Arcade

Aantal games: 16, lijst van alle games zie je hier

Vroeger werden er niet enkel games gespeeld in eigen huis, maar er waren ook heel wat arcadehallen. Daar kan je dan op grote arcade machines (voor die tijd) prachtige en indrukwekkende games spelen.

Capcom was verantwoordelijk voor heel wat van die spellen en besloot vorig jaar om een Home Arcade uit te brengen die je gewoon op je tv kan aansluiten. De console wordt geleverd met ook een prachtige ‘arcade controller’. In totaal zijn er 16 games met heerlijke klassiekers zoals Street Fighter II, Alien vs Predator, Mega Man en nog heel wat anderen.

Je kan de Capcom Home Arcade hier kopen(momenteel wel tijdelijk uitverkocht)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments