Review: Immortals of Aveum- Een MCU-stijl videogame games
Review: Immortals of Aveum- Een MCU-stijl videogame
games

Review: Immortals of Aveum- Een MCU-stijl videogame

Hoewel Ascent Studios een nieuwe game studio is, trok het de aandacht van de media en gaming community omdat het bestaat uit veel veteranen die ervaring hebben opgedaan bij grote studio’s waaronder BioWare, Blizzard en Ubisoft. Immortals of Aveum is de eerste game van deze studio, een verhaalgedreven shooter die niet draait om wapens, maar om magie en spreuken. In deze review gaan we in op de belangrijkste aspecten van de game, zoals de gameplay, het verhaal, de graphics en de performance, en geven we je ons oordeel over of deze game je tijd en geld waard is.

Verhaal wat zou passen bij de MCU

Immortals of Aveum is een nieuwe IP, dus een eigen verhaal, universum en personages. Dit is een full priced single player game zonder co-op of PvP multiplayer. In deze game sta jij in de schoenen van het personage Jak, een weesjongen met talenten. Na een tragische gebeurtenis, wordt Jak gerekruteerd door de Orde van de Onsterfelijken, een groep Elite magiërs onder leiding van Generaal Kirkan (gespeeld door actrice Gina Torres). De Orde vecht al meer dan duizend jaar tegen de kwaadaardige tiran van Rasharn, Sandrakk. Een groep die de wereld met duistere magie wil veroveren. De Orde heeft het zwaar, maar er is hoop. Dat ben jij, het personage Jak. Hij is namelijk een zogeheten Unforseen, een persoon met de zeldzame kracht om alle drie kleuren van magie te beheersen. Jak moeten samen met zijn vrienden Sandrakk voor eens en voor altijd zien te stoppen. Het verhaal van Immortals of Aveum is best vermakelijk. Het is duidelijk dat de ontwikkelaar veel tijd en moeite heeft gestoken om een eigen universum te creëren met interessante lore en belangrijke figuren. Verhaal vertelling en het schrijfwerk is wel heel erg MCU, met veel one liners en grapjes. Het is niet een heel serieus verhaal wat je hier moet verwachten, het beste te vergelijken met de gemiddelde Marvel Cinematic Univese-film. Sommige scenes zijn heel interessant en anderen zijn weer cringe. Op Normal-moeilijkheidsgraad zal je er ongeveer 14 uur over doen om de eind credits te bereiken.

Review: Immortals of Aveum- Een MCU-stijl videogame

Spells in combat en puzzels

De gameplay van Immortals of Aveum draait om magie. Dit is een single player first person game, maar geen traditionele shooter met wapens. In plaats van wapens, moet je hier spells casten met je rechter of linkerhand. Hoofdpersoon Jak kan alle drie scholen van magie gebruiken. Er zijn spells voor offensieve aanvallen. Hier schiet je projectielen uit je handen zoals een BioShock of Ghostwire Tokyo. Er zijn verschillende offensieve spells waaronder een precisie shot, een soort van shotgun voor vijanden van dichtbij en een regen schot wat eigenlijk een machinegeweer waar je veel bullet spread hebt.

Verder zijn er verdedigende spells waar je een hele coole schild creëert die veel weg heeft van de schilden die Dr. Strange en Wong gebruiken in de Marvel-films. Je schild kan je actief houden terwijl je offensieve spells aan het casten bent, wel heeft een schild een durability en een cooldown. Als je schild dus kapot is, dan moet je even aanvallen zien te ontwijken totdat je een nieuwe schild kan creëren. Verder heb je de beschikking over een magische zweep waarmee je vijanden zoals in de game Bulletstorm, naar je toe kan trekken. Deze kan je heel effectief gebruiken voor coole combo’s.

Naast al het vechten wordt er ook af en toe gewisseld tussen puzzels en platform-elementen. Jak kan dubbelspringen en dashen om bepaalde plekken te bereiken. Met zijn magische krachten kan hij objecten in omgevingen ook manipuleren om bijvoorbeeld een nieuwe brug te creëren, objecten te verplaatsen of om muren te brengen om te kunnen vorderen in een level.

Review: Immortals of Aveum- Een MCU-stijl videogame

Graphics en Performance

Immortals of Aveum is één van de eerste games die is ontwikkeld door middel van de Unreal Engine 5.1 voor de current-gen consoles. Nieuwe technologieën van de geavanceerde Engine worden gebruikt zoals Lumen, een systeem voor dynamische globale verlichting en reflecties en Nanite, een systeem voor gedetailleerde geometrie en materialen. Met name de omgevingen en de schaal daarvan op de achtergrond zien er indrukwekkend uit, aangezien alles real time wordt gerenderd in Unreal Engine 5.

Toch lijkt de nieuwe Engine ook heel zwaar, althans op de consoles. Wij hebben de game gespeeld op een PlayStation 5-console. Immortals of Aveum heeft één van de laagste resoluties op de PlayStation 5 met een opgeschaalde resolutie van maar 720p. Dat is heel weinig en grafisch komt de game daardoor niet helemaal tot zijn recht. Art design van omgevingen en personages is heel mooi, maar door de lage resolutie, vooral als je speelt op een 4K-scherm, lijkt alles details te missen. Van gezichten, objecten tot particle effecten van je spells. De game houdt wel een goede framerate vast op 60FPS. Alleen in een gigantische veldslag waar ook draken actief waren, kregen we te maken met framedrops. We hadden graag een Resolution Mode gezien waarbij we de we de game ook konden uitproberen op 30FPS maar dan met betere visuals. Helaas is er geen tweede Performance-optie beschikbaar op de PlayStation 5.

Wat betreft polish is hier grotendeels goed werk verricht. Afgezien van enkele framedrops, hebben we geen bugs, glitches of crashes gehad. Ascent was van plan om deze game een maand geleden uit te brengen, maar koos ervoor om vier weken extra de tijd te nemen om de game zo goed mogelijk te polishen. Die keuze is duidelijk goed geweest voor de technische staat van de game.

Conclusie

Immortals of Aveum is een goede eerste game van de Ascent Studios. De game heeft een vermakelijk vrijdag filmavond-verhaal, maar verwacht hier niet weggeblazen te worden met complexe personages en twists en turns. Het verhaal is het beste te vergelijken met een standaard MCU-film waarbij er een villain is en die moet je zien te stoppen. De gameplay is vermakelijk genoeg waarbij het casten van spells leuk blijft om te doen. Vooral het combineren van de verschillende magische vaardigheden terwijl je ook let op je eigen schild, is goed gedaan. Helaas valt de resolutie op de PlayStation 5 tegen waardoor de art stijl niet helemaal tot zijn recht is gekomen. Op een krachtige PC zal dit waarschijnlijk anders zijn. Immortals of Aveum is een leuke verhaalgedreven single player magie shooter waar je zo’n 14 tot 18 uur plezier uit kan halen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties