Review: PDP Realmz Sonic  - Een controller met een coole Sonic figurine erin games
Review: PDP Realmz Sonic  - Een controller met een coole Sonic figurine erin
games

Review: PDP Realmz Sonic - Een controller met een coole Sonic figurine erin

Tijdens de afgelopen Gamescom kondigde het merk PDP opvallende nieuwe controllers aan in de Realmz line-up. Dit zijn doorzichtige controllers waar je de binnenkant kan zien zoals de chipset, lampjes, maar ook een figurine. Realmz-controllers bevatten namelijk een figurine bij de linkerhandvat. Aangezien dit volledig doorzichtige controllers zijn, kan je zo’n figurine in 360 graden bezichtigen. Of de PDP Realmz-controllers de moeite waard zijn, lees je in deze review.

Wat krijg je in de doos?

PDP brengt twee versies van de Realmz controllers uit namelijk bedraad en draadloos. Bedraad heeft een adviesprijs van €39,99 en draadloos kost €20 meer. Wij hebben de bedrade versie van de Realmz controller ontvangen voor deze review met een Sonic the Hedgehog-thema. PDP verkoopt momenteel ook Realmz-controllers met een Transformers en een Pikmin-thema voor dezelfde prijzen. Het doel is om het aanbod uit te breiden met collaboraties met andere licentiehouders. Een Pokémon Realmz-controller line-up zou bijvoorbeeld heel vet zijn. Wij kunnen ons voorstellen dat de figurines, in Realmz-controllers onder verzamelaars net zo populair kunnen worden als Nintendo’s Amiibo’s.

In de doos van de PDP Realmz-controller, staat de controller centraal. Verder is er een USB-C naar USB-A-kabel te vinden die 2.5m lang is. Onze kabel Sonic blauw, maar als je kiest voor Tails of Knuckles, dan krijg je een gele of rode kabel in de doos meegeleverd. Het is goed dat de kabel niet ingebouwd is in de controller, want bij een defect moet je dan de controller terugsturen of vervangen. Bij een losse kabel, hoef je bij een defect alleen de kabel te vervangen. De kabel is stevig gemaakt van harde kunststof en gaat niet makkelijk in de knoop. Een gewoven kabel was beter geweest, de controller zou daarmee net wat meer premium aanvoelen, maar de kabel hier doet wat het moet doen. Verder in de doos zijn de nodige handleidingen en garantiepapieren te vinden.

Review: PDP Realmz Sonic  - Een controller met een coole Sonic figurine erin

Opvallende controller

De PDP Realmz-controller oogt heel mooi door de coole figurine in de controller, maar ook omdat de controller volledig doorzichtig is. Het moederbord en alle andere onderdelen zoals de onderplaat van thumbsticks zijn goed te zien. PDP heeft ook tekeningen verwerkt in de behuizing om de controller nog kleurrijker te maken. In ons geval zien we de wereld van 2D Sonic in de behuizing van de controller afgebeeld worden. Deze controller past daarom perfect bij de recent verschenen nieuwe 2D-game Sonic Superstars. De PDP Realmz-controller heeft verder witte lampjes aan de onderplaat. Deze lichten op wanneer de controller is voorzien van stroom, dus wanneer het aangesloten is aan de dock van de Nintendo Switch. De draadloze versie heeft verlichting zonder dat je een kabel hoeft aan te sluiten door de ingebouwde accu. De lampjes zorgen voor een mooie glow effect die door de doorzichtige behuizing schijnt. Met name in de avonden of donkere ruimtes, komt deze controller tot leven.

De controller voelt verder enorm licht aan, misschien wel even licht als een Joy-con-controller. Dit komt mogelijk door het doorzichtig design waar vrijwel alle interne componenten in het midden zijn geplaatst. Wij zijn fan van zwaardere controllers, want die liggen wat ons betreft beter in de hand en geven meer grip. De Realmz-controller voelt voor ons superlicht aan. Dit maakt het wel de betere keuze voor kinderen, maar voor echt competitieve Nintendo-gamers, is Nintendo’s eigen Pro-controller de betere optie. Door een ingebouwde accu bij de draadloze variant, kunnen we ons voorstellen dat die controller wel ietsje meer weegt.

Review: PDP Realmz Sonic  - Een controller met een coole Sonic figurine erin

Extra functies aanwezig

De PDP Realmz-controller heeft alle knoppen die je ook hebt op de Nintendo Switch Pro-controller. Zo is er hier een volwaardige D-pad. We hebben de d-pad uitgebreid getest door de game Super Mario Bros. Wonder te spelen en het werkte prima. De D-pad van de Nintendo Switch Pro-controller is wel beter, maar de Realmz-controller heeft weer een betere D-pad voor 2D-games dan de standaard Joy-con-controllers.

In het midden van de controller is er een home-button, capture-button, een plus en een min-knop te vinden. Als extra features beschikt de Realmz-controller ook over een volume down en een volume up-knop. Hiermee kan je het geluid aanpassen wanneer je een bedrade headset hebt aangesloten aan de controller via de ingebouwde 3.5mm headphone jack aan de onderkant. De face buttons doen wat het moet doen, maar zijn niet echt clicky of tactile, weinig feedback dus. De bumpers hebben een betere klik en de triggers hebben een goede travel distance, maar ook bij de triggers en bumpers is de Nintendo Switch Pro-controller beter. De Realmz-controller wint weer op het gebied van design. Iets wat we graag hadden gezien op de PDP Realmz controller wat helaas ontbreekt, is een trilmotor. Wij hebben meerdere games geprobeerd, maar geen één keer kregen we feedback in de vorm van haptische feedback.

Review: PDP Realmz Sonic  - Een controller met een coole Sonic figurine erin

Bijpassende Realmz Sonic headset

Naast de Realmz-controller brengt PDP ook Realmz-headsets uit. Deze behandelen we niet volledig in een aparte review, maar wij vonden het wel belangrijk om de headset te noemen, aangezien de controller en headset samen een mooi plaatje opleveren. Ook de headset heeft een figurine, deze is te zien in een doorzichtige oorschelp. Wij hebben een Realmz Sonic-headset ontvangen. Deze past uitstekend bij de Sonic-controller. De headset heeft aan de linkeroorschelp de tekst “World fastest hedgehog”. De plush over-ear oorkussens zijn zacht en zorgen voor een kleine passieve noice cancelation. De oorkussens hebben een leuk detail. Binnenin is er namelijk een Sonic branding te zien. De Realmz headset weegt niet veel waardoor het niet zorgt voor druk op je hoofd of oren.

De headset is volledig gemaakt van kunststof wat ons deed denken aan speelgoed, waardoor het geheel niet heel stevig aanvoelde. Net als de controller oogt het wel stoer, vooral voor fans van Sonic the Hedehog is dit een hele opvallende headset. De 40mm drivers en de microfoon klinken beter dan we hadden verwacht van een 40 Euro bedrade gaming headset. Het geluid is opvallend gebalanceerd en de microfoon klink helder. De microfoon en audiokabel zijn jammer genoeg wel ingebouwd in de headset. Mocht er ooit een defect optreden in de microfoon of audiokabel, dan kan je deze niet zelf vervangen en moet je de headset volledig terugsturen voor reparatie.

Conclusie

De PDP Realmz Sonic-controller steelt de show wat betreft design. Een figurine in een doorzichtige controller stoppen, is een geniaal idee. De Realmz-controllers zijn daarom niet alleen functionele controllers maar ook verzamelobjecten. Wij kunnen ons voorstellen dat verzamelaars bijvoorbeeld alle Sonic-personages willen verzamelen en showcasen in een verzamelkast. PDP heeft duidelijk de focus gelegd op design, want wat betreft knoppen en hoe de controller in de hand ligt, is Nintendo’s eigen Pro-controller duidelijk beter. De knoppen werken prima, maar het is niet meer dan dat. We hadden graag meer feedback gehad bij het indrukken. Een andere gemiste kans is het ontbreken van een trilmotor. De extra features om het volume van een aangesloten headset te controleren is wel van toegevoegde waarde. Kortom, de PDP Realmz Sonic-controller is niet echt voor de competitieve gamer, maar meer voor verzamelaars, kinderen en fanatieke fans van een franchise zoals Sonic.

3 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties