Dit is waarom Back 4 Blood momenteel dé ultieme zombiegame is

Een must-have voor liefhebbers van zombiegames

Dit najaar staat in het teken van first person shooters. Eén van die games is de co-op zombie shooter genaamd Back 4 Blood. Deze game komt van Turtle Rock Studios, de makers van de geprezen Left 4 Dead-games.

Al twaalf jaar wachten fans op een vervolg op Left 4 Dead 2. Die game verscheen in 2009 in de tijd van de PlayStation 3 en de Xbox 360. Valve was helemaal klaar met Left 4 Dead, dus is er nooit een vervolg verschenen. Turtle Rock Studios had wel altijd de ambitie om een vervolg te maken en in samenwerking met Warner Bros. Interactive Entertainment is Back 4 Blood gemaakt, eigenlijk een spirituele opvolger van Left 4 Dead 2.

Back 4 Blood is veel meer dan Left 4 Dead, met verschillende nieuwe features die hier geïntroduceerd worden. Dit is waarom Back 4 Blood, één van de beste co-op multiplayer shooters van het najaar gaat worden. Wij sommen even waarom elke zombie-liefhebber Back 4 Blood zeker een kans moet geven.

Geen één potje is hetzelfde

Waar je bij Left 4 Dead op een gegeven moment alles hebt gezien, is ieder potje in Back 4 Blood uniek. Het maakt niet uit of je dezelfde map voor de derde of honderdste keer speelt, iedere run heeft verrassingen. Zo ben jij en je team altijd alert voor nieuwe gevaren die kunnen optreden.

Turtle Rock heeft dit voor elkaar gekregen door middel van een kaartsysteem, en nee, deze kaarten zijn niet gebonden aan microtransacties maar aan gameplay. Je maakt als het ware een eigen deck met handige kaarten. Met Player Cards kan je jezelf voorzien van buffs. Bijvoorbeeld sneller reloaden of items in de map eenvoudiger vinden.

Er is ook een Game Director (andere speler) die juist kaarten heeft om het jou en je team moeilijk te maken. De Director beschikt over Corruption Cards. Bij iedere safe house, kan de Director nieuwe kaarten inzetten om het de survivors heel lastig te maken. Denk bijvoorbeeld aan het inzetten van de meest angstaanjagende en dodelijke gemuteerde zombies.

Verhaalmodus

Veel multiplayer games en met name zombie-games hebben weinig tot geen verhaal. In Back 4 Blood is dit anders. Back 4 Blood bevat een volledige verhaalmodus waar je de personages beter leert kennen, en erachter komt wat precies de zombie apocalypse heeft gestart.

Het leuke is dat je het verhaal niet in je eentje hoeft te spelen. Samen met drie vrienden kan je het volledig verhaal uitspelen. Zo leer je hoe de game werkt, krijg je een interessant verhaal en bouw je ervaring op als team.

Ieder personage is uniek

Wat Back 4 Blood ook gevarieerd maakt zijn de speelbare personages. Deze zijn namelijk uniek, met een eigen persoonlijkheid, achtergrondverhaal en vaardigheden. Op release bevat Back 4 Blood acht speelbare personages, in de game Cleaners genoemd. Deze zijn:

  • Walker
  • Hofman
  • Mom
  • Doc
  • Evangelo
  • Holly
  • Jim
  • Karlee

Ieder personage heeft unieke vaardigheden. Een juiste team combi samenstellen is al het halve werk voor een succesvolle missie. Doc kan bijvoorbeeld teamleden genezen terwijl Walker alles in huis heeft om grote groepen zombies neer te knallen. Karlee zorgt voor een speed boost en snellere kills, terwijl Jim de sniper is van de Cleaners. Iedere headshot zorgt voor een boost in damage.

Speel als een angstaanjagende zombie

Heb je even genoeg van het knallen op zombies? Wordt dan zelf een zombie om het andere spelers heel moeilijk te maken. In Swarm-modus nemen zombies gecontroleerd door echte spelers het op tegen Cleaners, wederom gecontroleerd door echte spelers.

Je kan aan de slag met de meest afschuwelijke monsters waaronder de Exploder die zichzelf kan opblazen, de Retch die gif kan spuwen en de Cruiser die met zijn lange arm, vijanden van ver kan vastpakken voor een vernietigende aanval.

Launch is alleen het begin

De lancering van Back 4 Blood is maar het begin van deze game. Na lancering gaat Turtle Rock Studios veel meer content uitbrengen waaronder gloednieuwe verhaalmissies, nieuwe cosmetische items, nieuwe vijanden, meer Cleaners met unieke vaardigheden en natuurlijk gloednieuwe zombies om tegen te vechten.

Eindeloos speelplezier

Omdat ieder personage anders speelt en geen één potje hetzelfde aanvoelt, is er nooit verveling of eentonigheid in Back 4 Blood. Heb je even genoeg van het schieten op zombies, dan word je zelf doodleuk een zombie en neem je het op tegen de Cleaners. Deze game biedt dan ook eindeloos speelplezier voor liefhebbers van zombiegames. Bovendien is er ondersteuning voor cross-platform play, dus je kan samen of tegen andere spelers spelen op andere platforms.

Back 4 Blood is sinds deze week verkrijgbaar voor de PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, en PC via Steam en de Epic Games Store. De game is ook volledig speelbaar voor leden van Xbox Game Pass.

Je kan Back 4 Blood hier kopen.

Je kan een code voor zes maanden Xbox Game Pass hier kopen.