5 fascinerende dingen die je wellicht nog niet wist over masturberen

Je leert weer wat bij

Rond mannelijke masturbatie doen nog heel wat misverstanden de ronde. We willen de mannen niet te eten geven die denken dat aan masturberen grote gevaren zijn verbonden. Wie masturbeert of wie masturbeert niet? Volgens de experts masturbeert elke man die het (nog) kan doen regelmatig of toch minstens af en toe. Hier zijn vijf dingen over mannelijke masturbatie die je misschien nog niet wist…

1. Abnormale masturbatie bestaat niet

Mannen vragen zich dikwijls af of er iets abnormaal is in de manier waarop ze masturberen. Het onderscheid tussen ‘normale’ en ‘abnormale’ masturbatie bestaat echter niet. Er bestaat grote verscheidenheid in de mannelijke masturbatie, zowel wat betreft manier waarop als qua frequentie.

Martha Cornog, auteur van The Big Book of Masturbation, is van mening dat elke man op zijn eigen manier masturbeert. Dat kan met zijn handen zijn, door zich ergens tegenaan te wrijven, met gebruik van speelgoed of huishoudelijke objecten, door speciale kleding aan te doen, door het gebruik van porno enzovoort. Sommige mannen doen het zelfs door in de spiegel te kijken.

2. Masturbatie is safe – of toch niet helemaal

In tegenstelling tot seks met een partner zal masturbatie niet leiden tot besmetting van een seksueel overdraagbare ziekte of andere fysieke ongemakken. Dat betekent echter niet automatisch dat volledige veiligheid gegarandeerd is.

Overdadig masturberen kan de penishuid aantasten, zoals de gemiddelde man al wel eens ondervonden zal hebben. Masturberen in de verkeerde houding kan aanleiding geven tot een onregelmatige urinestroom, om maar één van de mogelijk negatieve effecten te stipuleren.  Bij sommige mannen wordt de kwaal zo erg dat ze zittend moeten plassen!

3. Solo-seks kan je normaal seksleven schaden

Op zich is masturberen zeker niet schadelijk voor het seksueel geslachtsverkeer met een partner. Een man kan zelfs leren waar zijn ‘moment van onontkoombaarheid’ (vlak voor de ejaculatie) zich bevindt, waardoor vroegtijdig klaarkomen kan voorkomen worden.

Het gevaar is echter dat masturberen de plaats gaan innemen van het normaal seksleven en gaat leiden tot desinteresse voor de partner, met alle gevolgen van dien.

4. Sommige vormen van masturbatie kunnen aanleiding geven tot seksueel slecht functioneren

Sommige mannen masturberen zo snel en hevig, dat ze hun ejaculatie niet meer kunnen afstemmen op het klaarkomen van de partner. Man en vrouw zullen zodoende op verschillende momenten hun climax bereiken. Daarom moet het mannelijk masturbeergedrag afgestemd worden op hoe de partner seks beleeft.

5. Masturbatie kan de risico’s op prostaatkanker doen toe- of afnemen

De relatie tussen masturbatie en prostaatkanker is wat wazig. Algemeen wordt aangenomen dat masturbatie goed is ter voorkoming van prostaatkanker.  Een studie in The Journal of the American Medical Association toont aan dat er geen oorzakelijk verband zou bestaan tussen masturberen en prostaatkanker.

Vooral bij oudere mannen zou masturberen eerder gezond dan nadelig zijn. Regelmatig masturberen in de 20-er en 30-er jaren zou (met de nadruk op ‘zou’) wel prostaatkanker in de hand kunnen werken.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments