De toekomst is nu: reporter interviewt ‘levensechte robot’ die we binnen enkele jaren overal zullen zien

Indrukwekkend

Wanneer we naar futuristische films kijken dan zien we vaak levensechte robots of zogenaamde androids voorbij komen. Dat deze robots er ooit zullen komen en deel zullen uitmaken van onze maatschappij lijkt enkel nog maar een kwestie van tijd. De vraag is vooral, is dit verre toekomstmuziek of is dit dichterbij dan we denken?

Een levensechte robot die mensen moet helpen

Afgelopen week was de CES-beurs in Las Vegas waar de nieuwste technologieën uit verschillende sectoren worden getoond. Een bedrijf dat daar veel bekijks kreeg, was het Britse bedrijf Engineered Arts die hun nieuwste humanoid robot hadden mee genomen. Dit model staat nog in zijn kinderschoenen, maar kan al heel wat. Zo kan je reeds intelligente conversaties met deze robot voeren, heeft ze al gezichtsuitdrukkingen en vertelt daarnaast ook alles heel expressief alsof ze een echte mens is.

Een reporter deed een praatje met haar in onderstaande video en dat is toch behoorlijk indrukwekkend. Het bedrijf zelf wil voornamelijk een robot ontwikkelen die overal kan toegepast worden om mensen te helpen in de toekomst. Dat kan bij gezinnen thuis zijn, maar net zo goed in winkels, concerten, luchthavens, … Het zal nog zeker 18 maanden duren voor de robot ook goed kan lopen, maar binnen enkele jaren deze android op sommige plekken zien verschijnen, is dus heus niet onrealistisch.