Dit is de man die OnlyFans heeft uitgevonden en hij is nu rijk, heel erg rijk

Het gat in de markt

Maak kennis met de 37-jarige Tim Stokely. Een Britse zakenman die in 2016 OnlyFans is gestart. Hij had toen nog geen flauw idee dat het een miljardenbusiness zou worden en hij eigenlijk een gat in de markt zou vullen waar niemand toen van wist dat het er ook was.

OnlyFans was het gat in de markt

Zo was de gedachtegang van Tim dat niemand meer wil betalen voor porno omdat je zoveel gratis kan vinden. Waar mensen volgens hem wel interesse in hebben, is een persoonlijk kijk achter de schermen krijgen van hun favoriete natuursterren en de mogelijkheid hebben om met hen te communiceren. Een idee dat een goudmijn bleek te zijn.

OnlyFans begon traag te groeien, maar pas in 2020 ontplofte het platform echt door corona. Alleen al vorig jaar werd er een omzet van maar liefst 2 miljard euro geregistreerd voor het bedrijf OnlyFans. Het hoeft niet te verbazen dat Tim als CEO en oprichter zichzelf een gigantisch loon uitkeert.

OnlyFans verdient overigens geld doordat alle dames en heren 20% van inkomsten moeten afstaan aan het platform. Op het moment van schrijven zijn er 1,6 miljoen zogenaamde ‘content creators’ en maar liefst 86 miljoen mensen met één of meerdere betalende abonnementen zodat ze pikante content kunnen bekijken of kunnen communiceren met hun favoriete natuursterren.

Ook de lockdown vorig jaar had een groot aandeel in het aantal actieve mensen. Zo waren er in 2019 nog ‘maar’ 348.000 content creators en 13 miljoen mensen met een betalend abonnement.

Tim laat zijn succes en rijkdom ook op Instagram zien

De dertiger die OnlyFans bezit laat ook maar al te graag aan zijn 32.000 volgers op Instagram zien hoeveel succes hij heeft. Hij woont naar verluidt in een huis met een waarde van 3 miljoen. Zijn mansion heeft 6 slaapkamers, een home cinema, meerdere zwembaden, een fitness en nog heel wat andere zaken.

Hij heeft daarnaast natuurlijk ook nog een jacht waar hij geregeld met zijn vrienden op vertoeft. OnlyFans is duidelijk voor hem ook een goudmijn die enkel nog maar verder zal groeien.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments