Seksjournaliste vertelt in boek over eigen seksleven: ‘Ik ben een sloerie want ik geloof niet in monogamie’ LIFESTYLE
Seksjournaliste vertelt in boek over eigen seksleven: ‘Ik ben een sloerie want ik geloof niet in monogamie’
LIFESTYLE

Seksjournaliste vertelt in boek over eigen seksleven: ‘Ik ben een sloerie want ik geloof niet in monogamie’

De Nederlandse Marith Iedema is een beroemde seksjournaliste over de grens. Bij ons nog niet al te bekend, maar wat ze te vertellen heeft, is absoluut boeiend te noemen. Zo schreef ze het fascinerende boek (S)experimenteren waar ze heel open over haar bijzondere ervaringen als seksjournaliste vertelt, alsook over haar eigen liefdesleven en ze onthult daar dat ze eigenlijk niet per se gelooft dat monogamie de beste keuze is voor iedereen.

In het boek (die immens populair is en al aan de zesde druk zit) komen haar eigen seksuele escapades aan bord en ook heel wat bijzondere verhalen over dingen die ze heeft meegemaakt als seksjournaliste. Door deze ervaringen begon ze dan ook de vraag te stellen of monogamie per se bij onze huidige maatschappij past. Dat ze tijdens haar onderzoek overigens heel bijzondere zaken zag, is een understatement:

Een vrouw van 300 kilo die door meerdere mannen werd genomen

“Ik heb echt alles gezien. Op Wasteland (het grootste fetisjfeest van Europa) heb ik een vrouw van 1.80 meter gebeft zien worden door een man van een meter hoog. Of een kerel die een eigen portable drilboor had gebouwd met een dildo erop en daar allemaal mensen mee aan het neuken was.

"Ook zag ik een vrouw van 300 kilo waarbij allemaal mannen hun pikken overal in en tussen staken, ook tussen de vetrollen. Ik heb echt bizarre dingen gezien door de jaren heen. Dat soort heftige dingen zijn daar allemaal wel te zien.”

This image has an empty alt attribute; its file name is Schermafbeelding-2020-08-31-om-17.25.02.png

Ze was ook aanwezig op heel wat orgies, maar deed ze zelf nog niet actief aan mee. Al zou ze er wel voor kunnen openstaan met de juiste mensen, vertelde ze in een interview aan FHM. Over al deze knettergekke feestjes vertelt ze dus ook uitgebreid in haar boek (S)experimenteren. Maar wat deed ze nu zelf en waar lagen haar grenzen? Ook dat onthult de knappe 31-jarige.

“Ik heb wel eens aan partnerruil gedaan met mensen die we tegenkwamen in een club, maar die feesten zijn voor mij vaak te heftig. Als ik één iemand zie die ik iets minder aantrekkelijk vind, dan vind ik het al lastig. Als ik iedereen aantrekkelijk vind, dan sta ik er absoluut voor open"

Als seksjournaliste ging ze zelf op een ander

Door haar werk kwam Marith blijkbaar constant op seksfeestjes terecht en ontmoette ze heel wat mensen met bijzondere seksuele voorkeuren. Hierdoor kwam de seksjournaliste zelf al snel tot de conclusie dat haar eigen seksleven behoorlijk saai was.

Ze overtuigde haar vriend, nadat ze enkele jaren samenwoonde, om een open relatie te proberen. Iets wat in eerste instantie er terug voor zorgde dat er weer veel passie was. Al snel geloofde ze dan ook niet meer in monogamie:

"Nadat we hadden besloten voor een open relatie te gaan zag ik hem weer zoals andere vrouwen hem zagen. Ik voelde die competitie weer om hem te verleiden en te veroveren.”

“Het vuur wakkerde weer helemaal aan tussen ons. Het was superspannend wat resulteerde dat wij weer heel veel seks hadden samen. Ik geloofde heilig in het concept van een open relatie. Ik schreeuwde bijna van de daken: Monogamie? Wie wil dat nog? Ik werd een beetje arrogant.“

"Je hele leven lang seks met één persoon is niet iets waarvan ik zeg: Woehoe, wat heb ik daar zin in! De meeste mensen beginnen een relatie en praten hier niet over. Er komt een moment dat mensen vreemdgaan. Ik vind het heel normaal dat dit soort dingen gebeuren."

"Kijk om je heen hoe vaak mensen vreemd gaan. Als dat gebeurt dan worden mensen hun kop eraf gehakt en dan ben je een slecht persoon. Het zou mooi zijn als we met z’n allen vergevingsgezinder zouden kunnen worden als iemand een slippertje maakt en hier wat realistischer naar zouden kunnen kijken.”

De open relatie was uiteindelijk heel spannend en gaf een gigantische boost aan haar seksleven, maar verliep zeker niet altijd van een leien dakje. In haar boek vertelt ze hier heel open over haar seksuele avonturen en welke unieke, maar bijzondere dingen dat ze allemaal zag als seksjournaliste.

Is monogamie wel het beste?

Ze stelt ondertussen dan ook de vraag of monogamie in onze huidige maatschappij echt de beste keuze is voor iedereen. Ze vindt het dan ook jammer dat het onderwerp nog zo weinig aan bod komt. Ze hoopt dat haar boek daar verandering in kan brengen. De reviews van mensen die haar visie en anekdotes in (S)experimenteren lazen zijn in ieder geval lyrisch.

"Een seksleven dat afwijkt van de monogamienorm is taboe. Ik ben een vrouw, dus dan is het nog erger. Je wilt niet weten hoe ik soms word aangekeken. Ik ben een sloerie omdat ik eerlijk toegeef wat andere mensen in het geniep doen."

“Er moet veel meer over dit onderwerp gepraat worden. Je wordt bijna als een foute man of vrouw bestempeld als je een andere relatievorm dan monogamie erop nahoudt, maar ik vind dit veel realistischer. Het zou mooi zijn als dit boek mensen kan helpen om hun liefdes- en seksleven te verbeteren en het besef teweeg brengt dat mensen best minder panisch tegenover niet monogame relaties mogen staan.”

De Nederlandse Marith haar visie deed in ieder geval al veel mensen nadenken of polygaam zijn niet beter is dan eeuwig seks te hebben met maar één persoon.

Meer info en haar veelgeprezen boek (S)experimenteren kan je hier kopen - (Met de code FREESHIP heb je 4,95 euro korting of gratis verzending)

Als je geen genoeg krijgt van Marith, ze bracht zonet ook haar nieuwe boek uit Mijn Lust Mijn Leven. Hieronder ook nog wat plaatjes van de journaliste.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marith Iedema (@marithiedema)

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marith Iedema (@marithiedema) op

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marith Iedema (@marithiedema) op

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marith Iedema (@marithiedema) op

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marith Iedema (@marithiedema) op

Bron: FHM, haar hele interview met hen kan je hier lezen
SOMS VOEGEN WE LINKS NAAR ONLINE WINKELS TOE. ALS JE DAAR OP KLIKT EN EEN AANKOOP DOET, ONTVANGEN WE SOMS EEN KLEINE COMMISSIE.
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties