Mensen walgen van het advies van dermatologen over hoe vaak je moet douchen LIFESTYLE
Mensen walgen van het advies van dermatologen over hoe vaak je moet douchen
LIFESTYLE

Mensen walgen van het advies van dermatologen over hoe vaak je moet douchen

Een heleboel mensen waren in de war en vonden het maar niks toen ze erachter kwamen hoe vaak je volgens sommige dermatologen zou moeten douchen. Iedereen heeft hier natuurlijk zijn eigen mening over - sommigen van ons douchen één keer per dag, anderen twee keer, sommigen nemen het of laten het voor wat het is en sommigen - de hemel sta ons bij - lijken het alleen te doen als het echt nodig is. Maar is er een juiste en een verkeerde hoeveelheid?

Waarschijnlijk niet, aangezien iedereen zijn eigen verschillen heeft - sommigen hebben echt fysieke banen, anderen zitten een ganse dag stil. Hoe dan ook, dit hele debat kwam op gang in het Amerikaanse tv-programma Today met presentatoren Al Roker, Sheinelle Jones en Dylan Dreyer. In de show in kwestie kregen ze gezelschap van Adrianna Barrionuevo Brach, de redactiedirecteur van Shop Today. Er is een segment in de show genaamd 'How Often Should You?' waarin Brach de vraag voorlegt: "Hoe vaak zou je volgens dermatologen per week moeten douchen?"

Twee tot drie keer per week

De meerkeuzeantwoorden waren als volgt: "Elke dag, twee tot drie keer per week, vijf keer per week of één keer per week." Dreyer rekende op vijf keer per week, terwijl Roker en Jones aandrongen op elke dag. Brach kwam echter met het argument dat dermatologen vinden dat mensen twee of drie keer per week moeten douchen. Ze legde uit: "De consensus is twee tot drie keer per week, maar het hangt af van de persoon. Het hangt ook af van de persoon, je levensstijl, je huidtijd, je leeftijd en je activiteitenniveau." Brach zei ook dat de dermatologen suggereerden dat te veel douchen kan leiden tot huidproblemen zoals een droge huid en eczeem.

"Stop met deze onzin!"

OK, maar te weinig douchen klinkt nog erger. Toch? Dr. Sandra Lee - beter bekend als Dr. Pimple Popper – reageerde op de uitzending en stelde: "Ik ben dermatoloog en ik ben het er niet mee eens." Medisch dermatoloog Dr. Corey Hartman voegde eraan toe: "Ik ben het hier 100% mee oneens. Het is veel te warm voor deze rommel... stop met liegen tegen deze mensen." Verandert er iets door deze informatie? Gaan mensen opeens maar twee keer per week douchen, ongeacht wat ze de hele dag doen? Laten we hopen van niet.

(Bron: LADbible)

(Intropic: Image by Freepik)
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties