The do’s-and-don’ts van dirty talk : 8 tips van een seksexpert

Voor als het eens wat pikanter mag

Iedereen heeft wel al eens gehoord van dirty talk. Volgens films, series en verhalen is het sexy, spannend en goed voor je relatie. Voor sommigen gaat dat heel natuurlijk, maar anderen hebben er meer moeite mee. Maar net als met een vreemde taal als Engels of Frans kan het even duren voor je deze taal onder de knie krijgt. Gelukkig biedt seksexperte Silva Neves hulp. Zij geeft 8 tips voor dirty talk (+ 1 joker).

1. Doe het rustig aan

Als een van jullie twee wil overgaan tot dirty talk, is het belangrijk om te kijken hoe de ander daar op reageert. Dirty talk kan het best rustig aan toegevoegd worden. Als je de snel gaat, kan dat op lange termijn averechts werken.

2. Een telefoon kan helpen

Wanneer je voor het eerst diry talk wil gebruiken, kan het in het begin ongemakkelijk aanvoelen. In dat geval kan je beginnen met dirty talk via sms of chat, omdat je elkaar dan niet hoeft aan te kijken. Wanneer je de dirty talk natuurlijk aanvoelt, kan je het dan in het echt toepassen.

3. Stel vragen

Het is altijd een goed idee om elkaar op voorhand enkele vragen te stellen : Wat wind je op? Heb je bepaalde fantasieën? Wat zou je graag hebben dat ik doe of zeg? Zo kan je dingen bijleren die je op jezelf nooit te weten zou zijn gekomen, en vermijd je ook gevoelige onderwerpen.

4. Laat je inspireren

Op het internet is er meer dan genoeg content die een inspiratie kan zijn voor dirty talk. Porno is een goeie bron, maar ook een erotische serie of film op Netflix kan sexy one-liners bevatten.

5. Hou het simpel

Stel je bij dirty talk geen complexe zinnen of verhalen voor. Vaak komt het er net op neer om gewoon je gedachten te delen. Het hoeft ook niet echt vies te zijn. Een simpele ‘harder’, ‘sneller’ en ‘meer’ kunnen al heel opwindend zijn.

6. Speel sexy spelletjes

Een spontante manier om seksuele gesprekken te starten zijn sexy spelletjes. Je hebt er zelfs niet altijd iets voor nodig, denk maar aan ‘Would you rather?’ of ‘Truth or dare’.

7. Neem het niet te serieus

Leg jezelf geen druk op. Er zijn al genoeg dingen in het leven om je zorgen over te maken. Dirty talk kan je net helpen om te ontspannen na een stresserende dag. Vaak is dirty talk ook grappig en er is niks mis mee om samen te lachen na een dirty opmerking.

8. Variatie

Als je de dirty talk natuurlijk gaat, kan je proberen om eens wat te variëren en extra creatief te zijn. Onverwachts een nieuw woord of zinnetje horen kan heel opwindend zijn.

Joker : kreunen

Als dirty talk toch nog te vreemd aanvoelt of je geen inspiratie hebt, is kreunen ook altijd een goed idee. Volgens een enquête van Superdrug Online Doctor vindt 44% van de deelnemers gekreun het meest opwindend, omdat het ‘een fysieke en tastbare weergave van plezier is.’

En om af te sluiten geven we alvast een voorzet. Hieronder vind je wat mogelijk zinnetjes.

Voor de seks

 • Weet je nog die ene keer dat we seks hadden? Ik moet er de hele tijd aan denken…
 • Je wilt niet weten wat ik met je zou doen als we nu alleen zouden zijn
 • Wat zou je met me doen als we nu alleen zouden zijn?
 • Je ziet er zó goed uit, ik word er een beetje opgewonden van
 • Ik heb zin in je
 • Ik heb vannacht over je gedroomd

Tijdens de seks

 • Je wilt niet weten hoe hard ik ben
 • Ik wil weten wanneer je komt
 • Je bent écht zo sexy/geil
 • Vertel me hoe goed dat voelt
 • Ik heb hier de hele dag op gewacht
 • Ik wil je harder
 • Ik wil dat je [invullen]
 • Zeg me wat ik moet doen