Kajakker overleeft dodelijke stunt (video)

Sommige mensen gaan echt heel ver om hun ultieme kick te krijgen en zo ook kajakker Jesse Coombs. Hij dook met zijn kajak de vermaarde Abiqua-waterval af, waarbij hij een een vrije val van maar liefst 30 meter maakte. Hij is daarmee de eerste die de stunt tot een goed einde brengt. Al enkelen gingen […]

Sommige mensen gaan echt heel ver om hun ultieme kick te krijgen en zo ook kajakker Jesse Coombs. Hij dook met zijn kajak de vermaarde Abiqua-waterval af, waarbij hij een een vrije val van maar liefst 30 meter maakte. Hij is daarmee de eerste die de stunt tot een goed einde brengt.

Al enkelen gingen hen voor maar nog geen enkele kajakker was succesvol in de stunt. Coombs kwam er van af met ‘slechts’ een schouderbreuk en een klaplong. Toch mag de man van geluk spreken want een van zijn voorgangers verging het minder goed: kajakkampioen Tyler Bradt, die nochtans het wereldrecord voor 60 m vrije val op zijn naam heeft staan, brak vorige jaar zijn rug bij de Abiqua-waterval.

Coombs is ontzettend gelukkig met zijn prestatie. “Deze waterval brengt veel gevaar met zich mee. Daarom zijn er maar drie kajakkers die het geprobeerd hebben en alle drie kwamen ze er gewond van af. Dat het mij wel gelukt is, geeft me enorme voldoening”, aldus de man in de Daily Mail.

Bekijk zijn staaltje kunst- en kajakwerk in onderstaande video. (HH)

Leave a Reply

Your email address will not be published.