3 gouden tips: zo houd je de dingen spannend (genoeg) in de slaapkamer Seks & relaties
3 gouden tips: zo houd je de dingen spannend (genoeg) in de slaapkamer
Seks & relaties

3 gouden tips: zo houd je de dingen spannend (genoeg) in de slaapkamer

Elke relatie kent zijn hoogte- en dieptepunten, dat is heel normaal. Maar het kan behoorlijk uitdagend zijn wanneer de passie in de slaapkamer is afgenomen en jullie in een routine terechtkomen. Om die vonk weer te laten overslaan, is het belangrijk dat jullie samen wat meer aandacht en energie besteden aan jullie relatie. Wij geven jullie graag wat tips om daarbij te helpen. Nou ja, niet letterlijk dan...

Ieder koppel wil vermijden dat ze in een sleur belanden. Het kan namelijk uiteindelijk schadelijk zijn voor je relatie, en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Toch sluipt zo'n routine er maar al te gemakkelijk in, en het is lastig om die vonk weer aan te wakkeren. Maak je echter geen zorgen, want met deze drie tips zullen jullie elkaar weer alle hoeken van de slaapkamer laten zien.

1. Voldoende slaap is cruciaal

Een goede nachtrust is essentieel als je de passie in de slaapkamer nieuw leven wilt inblazen. Vermoeidheid en irritatie kunnen namelijk leiden tot een verminderd libido of zelfs erectieproblemen. Een onderzoek van het Amerikaanse tijdschrift Menopause, waar 93.000 vrouwen aan deelnamen, bevestigt dit en toont aan dat minder dan vijf uur slaap per nacht wordt geassocieerd met minder bevredigende intieme momenten.

Dus zorg ervoor dat je op tijd naar bed gaat en voeg magnesiumrijk voedsel toe aan je dieet, zoals vis, groene bladgroenten en pompoen- en zonnebloempitten. Dit bevordert een goede nachtrust en stimuleert het verlangen naar intieme momenten.

2. Spontaniteit zorgt voor meer passie in bed

Het is goed mogelijk dat jullie in een sleur terecht zijn gekomen omdat jullie leven steeds routinematiger wordt en jullie te veel opgaan in dagelijkse beslommeringen. Het is dan ook niet verrassend dat het vuur op een gegeven moment lijkt te zijn gedoofd. Stap daarom uit de dagelijkse sleur en maak bewust tijd voor elkaar vrij.

Tijdens een sleur is er waarschijnlijk minder ruimte voor speelse flirts zoals in het begin van jullie relatie. Probeer het toch eens. Flirt met je partner en laat haar zien hoe aantrekkelijk je haar vindt. Wedden dat ze positief reageert en jullie sneller in de stemming komen?

3. Voed de passie met lieve woorden en attent gedrag

Verwelkom je partner met een glas wijn als ze thuiskomt van haar werk en vraag hoe haar dag was. Het maakt niet uit of ze maar een paar uur weg is geweest. Het gaat erom dat je laat zien dat je blij bent dat ze weer thuis is. Zeg dus niet simpelweg 'hoi' zonder je bezigheden te onderbreken, want dat komt allesbehalve attent over. Daarnaast is het belangrijk om haar vaker complimenten te geven of gewoon iets liefs te zeggen. Op die manier zal zij ook meer moeite voor jou doen.

(Bron: Man Man - Intropic: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties