'Ik hou van je' zeggen, kan soms eentonig worden. Dit zijn 4 manieren om het te doen zonder woorden Seks & relaties
'Ik hou van je' zeggen, kan soms eentonig worden. Dit zijn 4 manieren om het te doen zonder woorden
Seks & relaties

'Ik hou van je' zeggen, kan soms eentonig worden. Dit zijn 4 manieren om het te doen zonder woorden

Er is niets fijner en mooier dan te horen dat iemand "ik hou van je" tegen je zegt. Het geeft je een vertrouwd en kwetsbaar gevoel, heerlijk. Maar het kan een beetje eentonig worden als dit heel vaak gezegd wordt en misschien zelfs ongeloofwaardig overkomen. Toch kun je hetzelfde gevoel overbrengen naar je partner, zonder die exacte woorden te gebruiken. Hier leggen we uit hoe je dat kunt doen.

1. Onthoud de kleine dingen:

In een relatie deel je van alles met elkaar, van je fijnste herinneringen tot je favoriete snack. Het onthouden van deze kleine details kan heel belangrijk zijn. Als je partner bijvoorbeeld vertelt dat hij/zij vroeger gek was op een bepaalde film, zet deze dan eens op en maak er een gezellige filmavond van met z'n tweetjes. Door deze moeite te doen, geef je eigenlijk hetzelfde gevoel als "ik hou van jou" zeggen.

2. Denk en spreek meer over jullie samen in plaats van jezelf:

Als jullie praten over de toekomst, zorg er dan voor dat je juist in de wij-vorm praat. Praat bijvoorbeeld over jullie huis, jullie vakantieplannen, jullie kinderen en jullie toekomst. Op deze manier laat je zien dat je echt om je partner geeft en een toekomst met hem of haar voor je ziet.

'Ik hou van je' zeggen, kan soms eentonig worden. Dit zijn 4 manieren om het te doen zonder woorden

3. Zeg sorry, ook al zat je niet fout:

Dit is voor veel mensen lastig, maar het is wel iets moois. Stel jezelf de vraag: is gelijk hebben op dit moment belangrijker dan de gevoelens voor je partner? Is je trots veel belangrijker? Bied je excuses aan voor een beter doel. Dat betekent niet dat je altijd sorry moet zeggen, maar doe het wel als het de situatie kan verbeteren. Vermijd dit echter in een discussie waarbij iemand over de grens gaat.

4. Doe spontane dingen:

Wie houdt er nu niet van een leuke verrassing? Plan daarom af en toe iets onverwachts, gewoon omdat het kan. Dit laat zien dat je moeite wil doen, aan je partner denkt en natuurlijk heel veel van hem of haar houdt. Je kunt bijvoorbeeld spontaan uit eten gaan, een klein cadeautje geven of een dagje naar een andere stad gaan. Doe iets wat je partner niet verwacht, dat zijn vaak de leukste verrassingen.

Zo zie je maar dat er genoeg manieren zijn om je partner te laten zien dat je van hem of haar houdt, zonder de woorden "ik hou van jou" te gebruiken!

(Bron: Man Man – Afbeeldingen: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties