Wil je de pret in de slaapkamer eens een boost geven? Ga dan eens vreemd met je eigen partner Seks & relaties
Wil je de pret in de slaapkamer eens een boost geven? Ga dan eens vreemd met je eigen partner
Seks & relaties

Wil je de pret in de slaapkamer eens een boost geven? Ga dan eens vreemd met je eigen partner

Op nieuwsblad.be vertelt seksuoloog Chloé De Bie regelmatig hoe je je seksleven spannender kunt maken. We nemen je mee terug naar die keer dat ze het had over ‘rollenspelen’ en dat blijkt toch een zeer fascinerende materie te zijn.

Wanneer je in een langere relatie zit, dan kan de mot er al eens komen in te zitten wat betreft de actie in de slaapkamer. Misschien is het tijd om eens nieuwe zaken uit te proberen en volgens De Bie kan een rollenspel daarbij helpen. “Bij een rollenspel neem je verschillende personages en situaties aan. Op een speelse, maar ook opwindende manier ontdek je zo nieuwe dimensies binnen jullie seksuele ervaringen. Zo kan je als het ware vreemdgaan met je eigen partner,” zegt ze.

Tips om het spannender te maken in de slaapkamer

Alles kan helpen om deze ervaring tot een echt succes te maken: jezelf een andere naam geven, een kostuum aantrekken, pruiken opzetten, make-up, attributen of een andere setting. “Spreek bijvoorbeeld eens af op restaurant en doe alsof jullie elkaar niet kennen. Het is natuurlijk belangrijk dat jullie je comfortabel voelen in een rol. Af en toe uit je rol vallen én eens goed lachen hoort er helemaal bij!” zegt De Bie.

(lees verder onder de foto)

Wil je de pret in de slaapkamer eens een boost geven? Ga dan eens vreemd met je eigen partner

Elkaars grenzen respecteren bij rollenspelen

Niet alleen de ‘personages’ maar ook de ‘verhaallijn’ zijn belangrijk. Volgens De Bie moet je altijd volmondig ‘ja’ zeggen: “Dat is een gouden regel uit het improvisatietheater: zeg altijd ja. Wanneer iemand een positief voorstel doet, is het een domper als de ander nee zegt. Het doorbreekt namelijk het spel. Maar elkaars grenzen moeten wel gerespecteerd worden. Probeer het eens uit, je zal merken dat je je seksuele kant meer durft te tonen door je in te leven in een personage.”

Op nieuwsblad.be werd meteen ook wat inspiratie meegegeven. Misschien is dit wel iets voor jou…

Mogelijke rollenspelen om het spannend te maken tussen de lakens

Brandweerman of -vrouw en persoon in nood

Leerkracht – leerling

CEO – office manager

Sekswerker – klant

Dokter – patiënt(e)

Huisvrouw of -man en pizzakoerier of klusjesman

Inbreker – bewoner van het huis

Meester – slaaf

Verkoper – klant

Eerste date

Politieagent – overtreder

Regisseur – acteur of actrice

(Bron: nieuwsblad.be - Afbeeldingen: Freepik)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties