Anderlecht begaat opnieuw slippertje bij Lierse Sport
Anderlecht begaat opnieuw slippertje bij Lierse

Lierse heeft Anderlecht een 2-0-nederlaag toegediend. In de eerste helft was paars-wit nergens. Diagne en Watt scoorden voor de Lierenaren.

Lierse kon uitpakken met een beresterke eerste helft, terwijl Anderlecht op zoek bleef naar zijn niveau. Diagne, die last-minute nog mocht starten voor de thuisploeg plaatste zijn kopbal goed, maar Kaminksi zat er nog knap tussen. Halverwege de eerste helft kwam Lierse op voorsprong na een vrije trap. Ex-Anderlechtenaar Losada krulde mooi richting doel, maar Kaminski - zowat de enige uitblinker bij paars-wit - zat er alweer tussen. Diagne was wel goed gevolgd en kon zo de 1-0 simpel binnenleggen. Anderlecht kwam voor de pauze nog goed weg toen Swinkels hoog sprong en een goede kopbal afleverde. De Brusselaars mochten alweer hun goalie bedanken.

Ingrijpen

Anderlecht-coach John Van den Brom gaf gevolg aan de dramatische eerste helft en haalde Bruno en Praet van het veld. Cyriac en Vargas waren hun vervangers. Mitrovic kwam in minuut 56 dicht bij de 1-1. Cyriac miste zijn poging compleet, maar de bal kwam bij zijn Servische collega terecht. Ghaly blokkeerde met zijn lichaam het schot van Mitrovic. Na een uur spelen was daar toch nog eens Anderlecht. Vargas draaide zich goed vrij en kon zo uithalen met zijn linker. Zijn krullende poging miste evenwel het doel.

Watt legde de wedstrijd een half uur voor affluiten in een definitieve plooi en maakte er 2-0 van. Anderlecht-verdediger Nuytinck liet zich al te makkelijk uitkappen door de Lierse-spits, die Kaminksi vrijwel kansloos liet op een lage bal. Anderlecht blijft zo zeven punten achter op Standard en kan dit weekend Club Brugge en Zulte Waregem naast zich krijgen in de stand.