Antwerpen volgende week gaststad EK futsal Sport
Antwerpen volgende week gaststad EK futsal
Sport

Antwerpen volgende week gaststad EK futsal

Antwerpen is vanaf volgende week de gaststad voor het Europees kampioenschap futsal. De tickets voor de wedstrijden in de Lotto Arena vliegen de deur uit. Op zich niet opmerkelijk, want het zaalvoetbal leeft in Antwerpen.

Ahmed Sababti is de top in Vlaanderen. De Antwerpenaar treedt dus volgende week aan in de wedstrijden van de Rode Duivels. Sababti: "Ik leerde op mijn acht jaar het voetbal kennen op het Terloplein in Borgerhout. Ik ging daar na school naartoe met mijn klasgenoten. Ik kreeg onmiddellijk de smaak te pakken en het groeide uit tot een echte passie. Na een jaartje veldvoetbal werd ik aangesproken door een jeugdwerker. Hij vroeg mij of ik zin had om bij de zaalvoetbalclub ZVC Borgerhout te spelen. Zij speelden in de zaalvoetbalcompetitie tussen de jeugdhuizen."

Met FT Antwerpen speelt Sababti nu in eerste nationale. "Wij spelen geregeld voor 400 supporters. Bovendien bestaat de ploeg uit spelers die allemaal van de pleintjes komen en dezelfde achtergrond hebben als veel Antwerpse jongeren van Marokkaanse afkomst. Ze kijken naar ons op. De jongeren willen worden zoals wij."

SVW, Foto Wim Hendrix

www.zaalvoetbaltornooi.be

Lees het hele interview met Ahmet Sababti zaterdag in de editie Stad van Gazet van Antwerpen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties