Avellino geeft poging omkoping toe, maar "was prutswerk" Sport
Avellino geeft poging omkoping toe, maar "was prutswerk"
Sport

Avellino geeft poging omkoping toe, maar "was prutswerk"

Spelersmakelaar Frédéric Avellino heeft op vraag van Zheyun Ye twee spelers van voetbalclub Cercle Brugge proberen omkopen maar dat was niet meer dan wat prutswerk. Van enige deelname aan een criminele organisatie was geen enkele sprake. Dat heeft de advocaat van de makelaar donderdagvoormiddag gepleit op het proces rond 'gokchinees' Zheyun Ye en de vervalste wedstrijden in de voetbalseizoenen 2004-05 en 2005-06. Het federaal parket had voor Avellino een jaar cel geëist.

"Mijn cliënt probeerde zich een plaats te veroveren in het voetbalwereldje", zei meester Preumont. "Hij was onder de indruk van het geld en de rijkdom die de kliek rond Ye en Allatte tentoonspreidde. Toen Ye hem vroeg om een paar spelers te benaderen, is hij daar blindelings op ingegaan."

Het was een poging die gedoemd was te mislukken, aldus de advocaat. "De betrokken spelers, Svetlicic en Milosevic dachten zelfs dat het om een grap ging. Dit was amateurisme, gepruts, mijn cliënt heeft zich volslagen belachelijk gemaakt. Hij is met hangende pootjes bij Ye teruggekeerd en die heeft hem de huid volgescholden."

De bewering van het federaal parket dat Avellino deel zou hebben uitgemaakt van de criminele organisatie rond Ye, houdt dan ook geen steek, vond meester Preumont. "Zoals hij evenmin schuldig is aan het oplichten van de mensen die op de wedstrijden geld inzetten."

Nadien probeerde Avellino via Paul Put wel nog de 5.000 euro te bekomen die Ye hem beloofd had, maar van afpersing was daarbij geen sprake, aldus nog de verdediging.

Archieffoto PN BELGA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties