Belg wint gouden medaille comazuipen Sport
Belg wint gouden medaille comazuipen
Sport

Belg wint gouden medaille comazuipen

BAM! We hebben alweer reden om fier op onszelf te zijn. Na het judo, karabijnschieten en zeilen blinken wij Belgen uit in een nóg interessantere discipline: het comazuipen. Zuipkoning: Gijs Van Hoecke!

Driewerf hoera! We hebben er een nieuwe held bij. In zijn vrije tijd doet hij aan baanwielrennen – en zelfs daarmee mocht hij deelnemen aan de Olympische Spelen, hoewel hij met een 15de plaats niet helemaal tevreden was – maar uitblinken doet hij pas echt in het comazuipen. Ons land stuurde twee deelnemers, maar helaas was er eentje – M. Daerden – verhinderd. De wedstrijd ging door in nachtclub Mahiki en de opdracht was simpel: zo veel mogelijk alcohol incasseren en zo lang mogelijk blijven rechtstaan.

Al na een klein half uurtje moesten onze Nederlandse vrienden opgeven. De geruchten doen de ronde dat de jongens getraind hebben met een soort pisbier – details zijn daaromtrent nog niet bekend – en dat aan de basis zou liggen van hun vroege uitschakeling. Na 8 uur non-stop kappen stonden enkel nog de Schotse kandidaat Adam MacDrinkalot en onze landgenoot tegenover elkaar.

Toen ook die eerste het licht zag en zich niet meer kon inhouden, was het pleit beslecht: Gijs Van Hoecke alias België mag zichzelf de nieuwe Olympische zuipkoning noemen, een eer die bij ons tot nu toe weggelegd was voor ene Rita. En daarom krijgt deze 20-jarige alcoholmeester een allereigenste Clint-medaille! (KDN)

Update: Het BOIC heeft besloten om Gijs Van Hoecke terug naar huis te sturen. Zijn olympisch avontuur eindigt dus met een flinke kater. Gijs geeft toe dat hij in de fout ging, maar vraagt toch enig begrip. "Ja, ik heb de foto's gezien. Ik heb erg veel spijt van wat er gebeurd is. Maar ik vind ook dat iedereen na twee jaar ontzettend hard trainen het recht moet hebben om de teugels even te vieren. Ik geef wel toe dat ik me beter niet hier in Londen had moeten laten gaan. Het moment was slecht gekozen. Dit gezegd zijnde, alles is gebeurd buiten het olympisch dorp zonder de andere atleten te storen. Niemand heeft hier iets van gemerkt. De ploegverantwoordelijken waren uiteraad niet erg blij toen ze de foto's in de pers te zien kregen. Ik heb het imago van het baanwielrennen geen dienst bewezen. Noch met mijn sportieve prestaties, noch met mijn gedrag. Als ik een straf zou krijgen, zal ik deze aanvaarden", klonk het op de RTBF.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties