Bosmans, Aernouts of Wellens? Rudy De Bie beslist maandag

“Ik wil geen overhaaste beslissing nemen en alles nog eens rustig analyseren. Daarom neem ik mijn beslissing over het zevende WK-ticket pas maandag”, maakte bondscoach Rudy De Bie zondag na afloop van de Wereldbeker veldrijden in het Franse Nommay bekend. “Bart Wellens heeft een goed kampioenschap gereden. Bart Aernouts was in Leuven goed. Vandaag was […]

“Ik wil geen overhaaste beslissing nemen en alles nog eens rustig analyseren. Daarom neem ik mijn beslissing over het zevende WK-ticket pas maandag”, maakte bondscoach Rudy De Bie zondag na afloop van de Wereldbeker veldrijden in het Franse Nommay bekend.

“Bart Wellens heeft een goed kampioenschap gereden. Bart Aernouts was in Leuven goed. Vandaag was Wietse Bosmans de beste van de drie. Ik wil de rondetijden nog eens rustig bestuderen en ik wil met de betrokkenen nog eens praten voor ik de moeilijke knoop doorhak.”

Na zijn knappe zevende plaats hoopt Bosmans op een stek in de Belgische WK-selectie. “Nadat ik een heel seizoen heb moeten vechten om in deze periode een goed niveau te halen, was ik gebrand op een goed resultaat”, aldus Bosmans. “Hoewel ik niet eens bij de eerste twintig zat na de start ben ik er in amper twee ronden tijd in geslaagd om vooraan te komen en om er te blijven. Jammer dat ik in de voorlaatste ronde nog een lekke band gekregen heb zodat ik Simunek moest laten rijden. Maar ik mag tevreden zijn. Ik heb bewezen dat ik een WK-plaats waard ben. Het is nu aan Rudy De Bie om een beslissing te nemen.”

Maar ook Bart Aernouts is na zijn negende plaats nog niet kansloos. “Het verschil bedroeg amper tien seconden”, wist hij. “Maar ik heb wel laten zien dat ik nog over goede papieren beschik. Het is aan De Bie om te beslissen wie de zevende man wordt.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.