Britse politie heeft een 17 jarige jongen gearresteerd wegens verdenking van de GTA 6 hack Sport
Britse politie heeft een 17 jarige jongen gearresteerd wegens verdenking van de GTA 6 hack
Sport

Britse politie heeft een 17 jarige jongen gearresteerd wegens verdenking van de GTA 6 hack

Vorige week zondag ontplofte het internet doordat hacker Teapotuberhacker, meer dan 90 video’s van een pre alpha versie van GTA 6 lekte op de GTA forums.

De hacker wilde geld zien van Take-Two of Rockstar Games. Een bedrag van 5 cijfers moest overgemaakt worden naar zijn Bitcoin Wallet, anders dreigde hij meer beelden en zelfs de source code te lekken. Het plan van de hacker is nu mogelijk in het water gevallen.

De Britse politie heeft gisterenavond een 17-jarige jongen gearresteerd in Oxfordshire, Engeland op verdenking van hacken. Veel zegt dit niet, maar volgens journalist Matthew Keys gaat het hier om verdenking van hacks op Uber en Rockstar Games. De Britse politie zou nauw samen hebben gewerkt met de Amerikaanse FBI.

Als deze jongeman inderdaad de hacker Teapotuberhacker blijkt te zijn, krijgt hij te maken met een milde straf omdat hij minderjarig is. Als volwassen zou deze hacker veel en veel zwaarder gestraft worden.

GTA 6 heeft nog geen releasedatum, maar volgens de bronnen van de website Bloomberg verschijnt de game op zijn vroegst in 2024.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties