Chelsea-iconen onthullen waarom De Bruyne faalde bij The Blues: "Hij was een mopperend rotjong" Sport
Chelsea-iconen onthullen waarom De Bruyne faalde bij The Blues: "Hij was een mopperend rotjong"
Sport

Chelsea-iconen onthullen waarom De Bruyne faalde bij The Blues: "Hij was een mopperend rotjong"

"Hij was altijd boos en aan het mopperen." In 'The Obi One Podcast' bespreken John Obi Mikel (36) en John Terry (42) - twee voormalige teamgenoten - het falen van Kevin De Bruyne (32) bij Chelsea. Ze herinneren zich hoe hij er op de trainingen gefrustreerd bijliep, en ze erkennen dat ze meer hadden kunnen doen om hem te helpen. Dat 'KDB' nu zo'n ster is, daar nemen ze hun petje voor af.

Hoewel hij al jaren schittert bij Manchester City, zou je bijna vergeten dat De Bruyne ook een moeilijke tijd had in Engeland. Bij Chelsea kreeg hij nauwelijks speelkansen. Na een succesvolle uitleenperiode bij Werder Bremen waagde 'KDB' zijn kans in Duitsland, bij Wolfsburg, in de winter van 2014. John Obi Mikel was destijds tussen 2012 en 2014 teamgenoot van De Bruyne bij Chelsea. In 'The Obi One Podcast' kijkt hij samen met John Terry, eveneens ex-teamgenoot, terug op die periode en bespreken ze waarom de huidige smaakmaker van de Premier League er niet in slaagde een plaats te veroveren bij 'The Blues'.

"Hij was niet de meest gedreven"

Ze halen enkele anekdotes aan. "Kevin was destijds niet de meest gedreven speler op het trainingsveld," vertelt Obi Mikel. "Hij liep er altijd gefrustreerd bij. Hij was boos en mopperde voortdurend, waarschijnlijk omdat hij niet veel speelde. Het is te vergelijken met een kind dat naar de speeltuin gaat, maar met wie niemand wil spelen." Volgens hen was er zelfs een incident op de trainingsvelden in Londen. "Ik herinner me dat Samuel Eto'o opeens een hevige ruzie kreeg met De Bruyne. Eto'o daagde hem uit omdat hij vond dat Kevin niet genoeg moeite deed,” klinkt het.

Vandaag geeft Terry, destijds aanvoerder van het team, toe dat de ervaren spelers meer hadden kunnen doen om De Bruyne en Salah (de huidige Liverpool-ster die in januari 2014 arriveerde maar ook weinig kansen kreeg) te helpen, steunen en motiveren. "Dat is mijn grote fout in de eerste jaren dat ik kapitein was. Ik was waarschijnlijk te streng voor die jonge spelers. Ik was te gefocust op discipline terwijl ze juist een arm om de schouder en een gesprek nodig hadden. Dat verwijt ik mezelf. Gelukkig hebben ze later wel de top bereikt."

"Ik was te streng voor die jonge spelers"

"Je weet, we hebben het hier over aanvallende spelers. Dat is anders dan een verdediger of middenvelder, zoals Mikel en ikzelf. Wij doen ons werk, veroveren de bal en geven die door aan de aanvallers. Voor die aanvallers is vertrouwen veel belangrijker,” gaat Terry verder. “Als ze een paar wedstrijden op rij niet hebben gescoord, vermindert hun zelfvertrouwen aanzienlijk. Hun seizoen gaat veel meer op en neer. Daarom hebben zij wat meer zorg, comfort en geruststelling nodig. Maar misschien was ik, eenmaal binnen de witte lijnen, te streng voor die jonge spelers. Nu heb ik zelf ervaring als coach. Ik heb bijgeleerd. Ik ben nu veel beter in het omgaan met verschillende situaties."

"Is dit dezelfde jongen als toen!?"

Vandaag hebben Terry en Obi Mikel alleen maar bewondering voor De Bruyne (en Salah). Obi Mikel: "Ik had niet verwacht dat ze zouden staan waar ze nu staan. Alle lof naar hen. Ze vertrokken hier en zijn nu wereldsterren geworden. Als ik Kevin nu zie spelen, denk ik: 'Is dit echt dezelfde jongen als toen?'." Terry beaamt dat: "Het is echt ongelooflijk als je De Bruyne nu bezig ziet." De Bruyne ligt momenteel nog in de lappenmand. Hij werkt hard op het trainingscomplex van City na zijn hamstringoperatie. Manchester City hoopt hem tegen half december weer in actie te zien.

(Bron: hln.be)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties