De Bie: "Zeven smaakmakers van BK mogen naar WK" Sport
De Bie: "Zeven smaakmakers van BK mogen naar WK"
Sport

De Bie: "Zeven smaakmakers van BK mogen naar WK"

Het Belgisch kampioenschap van zondag in Mol bracht voor bondscoach Rudy De Bie alleen maar de bevestiging van de WK-selectie voor de eliterenners zoals die al in zijn hoofd zat en waaraan een andere uitslag niets meer veranderd had. Maandagnamiddag maakt De Bie zijn selectie voor het WK in het Amerikaanse Louisville officieel bekend.

"De zeven renners die de koers gemaakt hebben, zullen straks ook te horen krijgen dat ze geselecteerd zijn voor Louisville", aldus de bondscoach. "Alleen voor het geval ik nog een achtste man zou moeten aanduiden, indien Niels Albert volgende week in Hoogerheide de Wereldbeker niet wint, zal ik nog even moeten nadenken. Die achtste man zal ik aanduiden na de wedstrijd in Hoogerheide en zal te vinden zijn tussen de vier reserves die ik bij de UCI moet opgeven. In elk geval heeft Jim Aernouts me vandaag aardig gecharmeerd."

Titelverdediger Niels Albert, Sven Nys, kersvers Belgisch kampioen Klaas Vantornout, Kevin Pauwels, Rob Peeters, Bart Wellens en Bart Aernouts zijn dus de certitudes.

Zo zal er maandag alleen nog wat spanning zijn voor de selecties bij de junioren en de beloften. Bij de vrouwen worden enkel Sanne Cant en Ellen Van Loy uitgestuurd.

Foto: GMax Rudy De Bie

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties