Dit waanzinnige bedrag heeft Luke Littler dit jaar al (per dag!) verdiend met pijltjes gooien Sport
Dit waanzinnige bedrag heeft Luke Littler dit jaar al (per dag!) verdiend met pijltjes gooien
Sport

Dit waanzinnige bedrag heeft Luke Littler dit jaar al (per dag!) verdiend met pijltjes gooien

Hoewel de bedragen niet zo buitensporig zijn als die in het topvoetbal, is het duidelijk dat het darten voor de zeventienjarige sensatie Luke Littler geen verkeerde keuze is geweest. Sinds zijn professionele debuut eerder dit jaar heeft hij al een aanzienlijk bedrag aan prijzengeld binnengehaald, namelijk 418.350 euro. Dat komt neer op een gemiddelde van 5.900 euro per dag, of 41.250 euro per week.

Zijn nettowaarde is inmiddels gestegen tot 700.000 euro. Afgelopen zondag won hij nog de Belgian Darts Open in de Oktoberhallen in Wieze. Hij wordt terecht beschouwd als een uitzonderlijk talent en de hype rondom hem is gerechtvaardigd, wat ook blijkt uit zijn groeiende bankrekening. Sinds zijn officiële toetreding op 1 januari staat Luke al op de 28e plaats op de PDC Order of Merit, met een totaal van 267.000 euro aan prijzengeld. Dit is de wereldranglijst op basis van het officiële toernooigeld dat darters in de afgelopen twee jaar hebben verdiend.

Luke Littler in de Premier League

Een groot deel van dit bedrag komt voort uit zijn finaleplaats op het WK, waar hij 234.000 euro verdiende, ondanks zijn nederlaag tegen Luke Humphries. Hij verdiende ook respectabele bedragen met zijn kwartfinale op de UK Open en zijn overwinning in het ProTour Players Championship in Wigan. De recente overwinning in Wieze tegen Rob Cross leverde hem nog eens 35.000 euro op. Bovendien is ‘The Nuke’ een van de acht deelnemers aan de Premier League, een evenement dat zeventien avonden beslaat en plaatsvindt in zeven verschillende landen.

World Matchplay

Hoewel hij nog geen winnaarsbonus heeft ontvangen, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat dat gebeurt. Zijn deelname alleen al heeft hem al 70.300 euro opgeleverd. De uiteindelijke winnaar van de Premier League kan rekenen op een prijs van 322.000 euro. Momenteel lijkt Luke ook op weg te zijn om zich te kwalificeren voor de World Matchplay in juli in Blackpool, waarvan de winnaar 234.000 euro mee naar huis neemt.

Commerciële deals

Naast het officiële toernooigeld heeft Luke ook prijzengeld verdiend met toernooien zoals de Bahrein Darts Masters en de Dutch Darts Masters, en hij heeft ook lucratieve commerciële deals gesloten met merken zoals boohooMAN en BEST. En dan hebben we het nog niet eens gehad over zijn meerjarige overeenkomst met Target Darts, wat wordt beschouwd als 'de grootste deal ooit in het darten'.

(Bron: hln.be - Intropic: Screen grab YouTube)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties