Djokovic stoot door naar halve finales Sport
Djokovic stoot door naar halve finales
Sport

Djokovic stoot door naar halve finales

's Werelds nummer een Novak Djokovic heeft zich donderdag geplaatst voor de halve finales van de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen.

De Serviër versloeg de Rus Mikhail Youzhny (ATP 24) in vier sets met 6-3, 6-2, 3-6 en 6-0 in 2 uur en 34 minuten. Djokovic verloor zijn eerste set van het toernooi, maar schaarde zich voor de 14e opeenvolgende keer bij de laatste vier op een grandslamtoernooi. "Op de grandslamtoernooien probeer ik altijd mijn beste tennis te spelen", verklaarde de 26-jarige Djokovic na afloop. "In deze wedstrijd heb ik goed gepresteerd, behalve tijdens de derde set."

In de halve finales neemt het topreekshoofd het op tegen de Zwitser Stanislas Wawrinka (ATP 10), die de Schotse titelverdediger Andy Murray (ATP 3) donderdag uit het toernooi kegelde. "Er is geen duidelijke favoriet in onze halve finale. Door Andy te verslaan, heeft Stan getoond dat hij zijn plaats in de top tien verdient", besloot de Serviër.

Djokovic won het toernooi in 2011 en was runner-up in 2007, 2010 en 2012. Vorig jaar moest hij de titel na een 7-6 (12/10), 7-5, 2-6, 3-6, 6-2 nederlaag aan Murray laten.

Foto Getty Images

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties