Doet van Persie de Nazigroet? (video)

Er is heel wat ophef ontstaan over de manier waarop Robin van Persie afgelopen weekend een van zijn goals tegen Chelsea vierde. Volgens heel wat mensen leek zijn tik tegen de schouder gevolgd door een gestrekte arm verdacht veel op de Nazigroet. “Absurd”, aldus de Arsenal-speler zelf. Met een twitterbericht probeerde Robin van Persie zelf […]

Er is heel wat ophef ontstaan over de manier waarop Robin van Persie afgelopen weekend een van zijn goals tegen Chelsea vierde. Volgens heel wat mensen leek zijn tik tegen de schouder gevolgd door een gestrekte arm verdacht veel op de Nazigroet. “Absurd”, aldus de Arsenal-speler zelf.

Met een twitterbericht probeerde Robin van Persie zelf de groeiende ophef over zijn manier van juichen in de wedstrijd tegen Chelsea (5-3) in de kiem te smoren. De Nederlandse aanvoerder van Arsenal tikte na één van zijn drie treffers met zijn rechterhand even zijn schouder aan en wees vervolgens met gestrekte arm naar het publiek.

“Het is volslagen belachelijk om dat te zien als iets anders dan een teken van blijdschap”, twitterde de international, die via-via op de hoogte was gebracht over de ontstane ophef. Van Persie: “Het is beledigend en absurd om te suggereren dat het iets anders betekende. Dat zou nooit in mijn gedachten opkomen.” Oordeelt u vooral zelf. (AH)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments