Een leuke troostprijs: met dit indrukwekkende bedrag verlaten de Rode Duivels het EK Sport
Een leuke troostprijs: met dit indrukwekkende bedrag verlaten de Rode Duivels het EK
Sport

Een leuke troostprijs: met dit indrukwekkende bedrag verlaten de Rode Duivels het EK

Het EK zit er helaas al op voor onze Rode Duivels. Altijd behoorlijk pijnlijk, zeker als het op een roemloze manier is tegen eeuwige rivaal Frankrijk. Gelukkig voor de Duivels krijgen ze nog wel een leuke troostprijs mee naar huis.

Met hun laatste match achter de rug is ook in één keer bekend hoeveel de Duivels en de voetbalbond dit EK eigenlijk hebben verdiend. Het maximale bedrag waar de EK-winnaar mee naar huis kon is 28,25 miljoen euro. De Rode Duivels moeten het wel met iets minder doen, maar gaan nog altijd met een leuk bedrag naar huis.

Een leuke bonus op het einde van het seizoen

Het startbedrag voor te kwalificeren voor het toernooi was 9,25 miljoen euro. Winst tegen Roemenië leverde daarbij nog een extra miljoen op, de draw tegen Oekraïne was goed voor 500.000 euro en kwalificatie voor de 1/8ste finales bedraagt zo'n 1,5 miljoen euro.

Als we even onze rekenmachine erbij halen, neemt de Belgische voetbalbond dus 12,25 miljoen euro mee naar huis. Niet slecht geboerd dus voor wat eigenlijk een mager EK was. Ongeveer 20% van dat bedrag gaat overigens naar de spelers zelf.

Dat is dus zo'n 2,4 miljoen euro of 96.000 euro per speler aangezien de Duivels met 25 waren. Een heel mooi bedrag, maar bij EK winst had de premie 435.000 euro per speler geweest. Al blijft het voor de supersterren van de Rode Duivels natuurlijk slechts wat zakgeld met hun monsterlonen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties