Essevee wordt tweede na winst tegen Waasland-Beveren Sport
Essevee wordt tweede na winst tegen Waasland-Beveren
Sport

In een flauwe match heeft Zulte Waregem zondag de drie punten thuis gehouden tegen Waasland Beveren, waar trainer Bob Peeters voor het eerst op de bank zat. Habibou en Cácerès scoorden, Blondelle (Waasland-Beveren) pakte rood.

Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord in het Regenboogstadion. In de 69ste minuut kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong, nadat scheidsrechter Claude Bourdouxhe een strafschop floot voor een fout van Siebe Blondelle op Ibrahila Conte. Blondelle werd met rood van het veld gestuurd. Habib Habibou zette zich achter de bal, maar trapte zwak en zag zijn strafschop gekeerd door doelman Colin Coosemans. Die had de bal echter niet klemvast, zodat Habibou in de rebound toch nog kon scoren. Twaalf minuten voor tijd legde Raphaël Cacérès de eindstand vast.

Essevee wordt door deze overwinning (gedeeld) tweede in de stand, op twee punten van koploper Standard. Waasland-Beveren blijft voorlaatste met 9 punten, 6 meer dan rode lantaarn Bergen.