Ghana verliest maar mag toch naar WK Sport
Ghana verliest maar mag toch naar WK
Sport

Ghana verliest maar mag toch naar WK

Ghana heeft zich dinsdag in Caïro ten koste van Egypte geplaatst voor het WK voetbal 2014 in Brazilië.

In de terugwedstrijd van de Afrikaanse barrages verloor de ploeg van Kwesi Appiah met 2-1 van de Egyptenaren. Maar na de 6-1 winst in de heenwedstrijd was de terugmatch slechts een formaliteit voor de Ghanezen. Ghana neemt voor de derde keer op een rij deel aan het WK.

De 'Farao's' kwamen dinsdag in de 25ste minuut op voorsprong via Amr Zaki. Zes minuten voor affluiten verdubbelde Gedo de score. Boateng milderde in de 89ste minuut. Lierse-middenvelder Hossam Ghaly was aanvoerder bij de Egyptenaren. Bij Ghana kreeg Standard-rechtsachter Daniel Opare een basisplaats. Hij liep vlak voor rust tegen een gele kaart aan.

Zaterdag plaatsten Nigeria en Ivoorkust zich via de Afrikaanse barrages voor het WK. Zondag pakte Kameroen zijn WK-ticket. Dinsdagavond wordt nog in Algerije-Burkina Faso (heen: 3-2 voor Burkina Faso) beslist over de vijfde Afrikaanse WK-ganger.

Foto EPA

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties